"Κλειδί" τα γκολ εκτός προγράμματος

Μεσοεπιθετικά, το ΑΠΟΕΛ είναι… γεμάτο τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

Παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να περιμένει να πάρει γκολ από όλους, ανάλογα με τις συμμετοχές που θα έχουν. Όμως για να κυλήσει ομαλά η χρονιά θα πρέπει να υπάρχουν και γκολ εκτός προγράμματος, όπως αυτά του Βινίσιους στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Πάφο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ, στην τρίτη του σεζόν στο ΑΠΟΕΛ είναι πλέον γνωστός ο τρόπος παιχνιδιού του. κεντρικός χαφ που φτιάχνει παιχνίδι και που αρέσκεται να… τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή και να ψάχνει το γκολ.

Στην πρώτη του χρονιά στους «γαλαζοκίτρινους», ο Βινίσιους σκόραρε πέντε γκολ και άλλα τόσα το δίδυμο του στον άξονα, Νούνο Μοράις. Δέκα γκολ στο πρωτάθλημα από τα δύο αμυντικά του χαφ, υπόθεση όχι απλά μεγάλη αλλά τεράστια…

Πέρσι, ο Βινίσιους αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς και αγωνίστηκε λίγο, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Με την σειρά του ο Μοράις σκόραρε μόλις δύο φορές, από τα δέκα συνολικά της προηγούμενης χρονιάς… έπεσαν στα δύο.

Απολογισμός που φέτος ισοφαρίστηκε από την 2η μόλις αγωνιστική με τα δύο γκολ του Βινίσιους απέναντι στην Πάφο. Αν ο Βραζιλιάνος και ο Πορτογάλος σκοράρουν με τυπική συχνότητα και πλησιάσουν τον προ διετίας απολογισμό των δέκα γκολ, τότε οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αποκτήσουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην μάχη που θα δώσουν για εκ νέου κατάκτηση του τίτλου.