Ενοποιήθηκαν αλλά η εξάρα… εξάρα!

Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές συνηθίζουν να λένε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα. Και σε γενικές γραμμές δεν έχουν και άδικο…

Ωστόσο αυτό που προκύπτει μέσα από την εξάρα του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Πάφο FC είναι εντυπωσιακό! Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν το βράδυ της Κυριακής με 6-2, συνεχίζοντας μια απίστευτη παράδοση, αφού οι δύο αμέσως προηγούμενες εξάρες τους ήταν κόντρα σε Παφιακές ομάδες. Όχι όποιες κι όποιες, αλλά σε ΑΕΚ Κουκλιών και ΑΕΠ, τις δύο ομάδες που ενοποιήθηκαν και δημιούργησαν την Πάφο FC!!

Την περσινή περίοδο, ελλείψει Παφιακής ομάδας το ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκε με τεσσάρες. Έξι φορές συνολικά σκόραρε τέσσερα γκολ, τα περισσότερα σε παιχνίδι του.

Την σεζόν 2013-14, στις 9 Μαρτίου επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ Κουκλιών με 6-1, με σκόρερ του; Ντε Βινσέντι (2), Σαντίν (2), Μαντούκα και Αλεξάνδρου.

Την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2012-13), το ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε την ΑΕΠ στο «ΓΣΠ» στις 17 Μαρτίου, επικρατώντας με 6-0 χάρις σε γκολ των Σέρτζιο, Μπέκμαν, Μπιτόν (2) και Χαραλαμπίδη (2).

Μάλιστα το σερί μεγαλώνει αφού πριν τις δύο πιο πάνω εξάρες, προηγήθηκε άλλη μία, ξανά κόντρα σε Παφιακή ομάδα που… διαλύθηκε, τον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας. Σεζόν 2010-11 και το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 6-2!

Η αμέσως προηγούμενη εξάρα ήταν στο πολύ μακρινό 2001, όταν και οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 6-0 της Ένωσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από το 2001 και μετά, σε παιχνίδια πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ έχει σημειώσει τέσσερις φορές έξι γκολ, όλες κόντρα σε Παφιακές ομάδες!!