Συνεχίζει με Γιανναρά

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας ανακοινώνει την πρόσληψη  του Παναγιώτη Γιανναρά, που θα είναι ο νέος προπονητής της καλαθοσφαιρικής ομάδας Ανδρών, για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Ο Κύπριος τεχνικός επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος για να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου και το προφίλ του:
 
Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1973, ο κ. Γιανναράς είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής, μέλος της FIBA Europe και του Συνδέσμου Κυπρίων και Ελλήνων Προπονητών. Ήταν ήταν παρών σε πολλά σεμινάρια προπονητικής σε Κύπρο και Ελλάδα. Διαθέτει αξιόλογο βιογραφικό με ανοδική πορεία. Υπήρξε προπονητής σε Κεραυνό, ΑΕΛ, ΑΕΚ και ΕΝΠ. 
 
Η πορεία του ξεκίνησε προ εικοσαετίας, συγκεκριμένα το 1995, στην εφηβική ομάδα του Ερμή Πειραιώς και την επόμενη σεζόν συνέχισε -για δύο χρόνια- στον πάγκο της εφηβικής και ανδρικής ομάδας της ΕΝΠ. Την περίοδο 2002-03 βρέθηκε στο τιμόνι του γυναικείου τμήματος μπάσκετ της ΑΕΛ και αμέσως μετά στον Κεραυνό, όπου έμεινε δέκα χρόνια, περνώντας από όλες τις ομάδες των τμημάτων υποδομής μέχρι και την ανδρών (2011-13). Τη σεζόν 2013-14 δούλεψε στον Απόλλωνα και πέρσι στην ΕΝΠ και κατόπιν στον Κεραυνό. Επίσης, ο Παναγιώτης Γιανναράς είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών από το 2013. 
 
Ο 42χρονος τεχνικός διακρίθηκε πολλές φορές στην προπονητική του σταδιοδρομία και μεταξύ άλλων κατέκτησε ως πρώτος προπονητής τρία Κύπελλα (2010, 2012 και 2014), ένα χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ (2013) με τη Εθνική και ένα Σούπερ Καπ (2014). Ως βοηθός προπονητή έχει ένα Πρωτάθλημα (2008), ένα Κύπελλο (2007) ενώ το 2007 ήταν με τον Κεραυνό στον τελικό του EuroCup Challenge. Επίσης, έχει τρία Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ στις γυναίκες.
 
Γιανναράς: «Το φλερτ υπήρχε από παλιά»
Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Γιανναράς τόνισε πως γι’ αυτόν ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση να αναλάβει τον καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, από την στιγμή που υπήρχε πρόταση στο τραπέζι. Αναλυτικά ανέφερε πως «το φλερτ μεταξύ μας υπήρχε από παλιά και έτσι φέτος βρήκαμε τις καταλληλότερες συνθήκες για συνεργασία και καταλήξαμε σε συμφωνία. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και σωστά για να μπορέσει έτσι η ομάδα να κερδίσει αυτό που της αναλογεί στο φετινό πρωτάθλημα και τίποτα λιγότερο. Σίγουρα η συμβολή του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και πολύτιμη για εμάς».
 
Μ. Χαραλάμπους: «Μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες»
«Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον Παναγιώτη Γιανναρά στον ΑΠΟΕΛ. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες, μέσω μιας εξαιρετικής συνεργασίας. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, οι οποίοι δεν καθορίζονται από εμάς αλλά ορίζονται από την ιστορία της ομάδας» λέει ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Μάριος Χαραλάμπους. 
 
BIO
Όνομα: Παναγιώτης
Επίθετο: Γιανναράς
Ημ/νία Γέννησης: 5/2/1973
Προηγούμενες ομάδες: Κεραυνός (2003-2013, 2015), Απόλλωνας (2013-14), Ένωση (2014-15)