Κάποτε ήταν ντέρμπι, πλέον από πεντάρα σε πεντάρα

Με επιβλητικό τρόπο πέρασε από το Παραλίμνι το ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας της Ένωσης με 5-0.

Τέτοιο σκορ και μάλιστα εκτός έδρας, δεν το συναντάμε συχνά. Γι’ αυτό και όταν μια ομάδα το πετυχαίνει στα δύο από τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο, τότε αποτελεί σπάνιο επίτευγμα. Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για μία έδρα που κάποτε το ΑΠΟΕΛ... δεινοπαθούσε.

Πάμε λίγο πίσω…

Η σεζόν 2012-13 είναι έτοιμη να ξεκινήσει και το ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα, αντιμετωπίζει την Ένωση στο «Τάσος Μάρκου». Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Σεπτεμβρίου του 2012 και οι «γαλαζοκίτρινοι» προέρχονταν από… στραπάτσο στην Ευρώπη αφού αποκλείστηκαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την Νέφτσι, με εντός έδρας ήττα με 3-1. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε στο παιχνίδι… αφηνιασμένο και με σκόρερ τους Ατόρνο (χατ τρικ), Μαντούκα και Χαραλαμπίδη, έφτασε στο επιβλητική 5-0.

Επιστρέφουμε στο παρόν. Σεζόν 2015-16, 6η αγωνιστική και το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» στις 5 Οκτωβρίου του 2015, και οι «γαλαζοκίτρινοι» προέρχονταν ξανά από αποτυχημένο αποτέλεσμα στην Ευρώπη, αφού ηττήθηκαν με 2-0 από την Σπάρτα στην Πράγα. Με συνοπτικές διαδικασίες, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε ξανά με το ευρύ 5-0 έχοντας ως σκόρερ τους Ντε Βινσέντι, Βάντερ, Εφραίμ και Καβενάγκι (δις).

Πώς να μην είναι χαρούμενος ο Φερνάντο;