Η κίνηση... ματ του Τιμούρ στον Νίκο

Το ΑΠΟΕΛ πέρασε… αέρα από το Παραλίμνι, επικρατώντας με άνεση της τοπικής Ένωσης με 5-0.

Για να φτάσει σε τόσο ευρεία νίκη, προφανώς και όλα λειτούργησαν σωστά ωστόσο η κίνηση… ματ που καθόρισε σε μεγάλη έκβαση τον αγώνα, είχε την σφραγίδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός τεχνικός, στην «κατασκοπία» της Ένωσης διέκρινε μία συγκεκριμένη αδυναμία. Ο Νίκος Καραγεωργίου επιλέγει συστηματικά να αγωνίζεται με 4-4-2, έχοντας μόλις έναν αμυντικό χαφ. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι του άξονα, αφού ομάδες που έχουν ικανούς επιτελικούς χαφ έχουν χώρους να δράσουν.

Τι έκανε ο Τιμούρ; Αιφνιδίασε τον αντίπαλο προπονητή, χρησιμοποιώντας τον Βάντερ σε ελευθέρο ρόλο πίσω από τον Καβενάγκι. Γιατί ο Βάντερ και όχι ο Ντε Βινσέντι; Διότι ο Βάντερ είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο διεισδυτικός, ο πιο ικανός ντριμπλέρ και με την καλύτερη κάθετη πάσα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους χώρους που βρήκε, επέτρεψαν στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να κάνει… παπάδες.

Η κίνηση… ματ του Κετσπάγια απέφερε καρπούς και το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ο Καραγεωργίου αντέδρασε μετά τα δύο γκολ και άλλαξε το σύστημα του γεμίζοντας το κέντρο του, όμως ο αιφνιδιασμός έπιασε και η δουλειά είχε ήδη γίνει…

Τι σχέση έχει το ντέρμπι του Μάντσεστερ και το "Τάσος Μάρκου";

Ποια είναι η απίθανη πρόβλεψη της Παναγιώτας;