Καβενάγκι για όλα (Τι είπε για ΑΠΟΕΛ και Ρίβερ)

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Olé παραχώρησε ο Φερνάντο Καβενάγκι.

Ο Αργεντινός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ μίλησε για την παρουσία του στην Κύπρο, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ.

Τι είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν μου λείπει η Ρίβερ, γιατί ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Ο χρόνος μου ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα είχε τελειώσει και ήθελα να βρω ένα νέο προορισμό για εμένα και την οικογένειά μου. Είναι κάτι που σκέφτηκα πολύ και ήξερα ότι θα ήταν το καλύτερο για όλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Τώρα μπορούν να μάθουν να μιλούν τέλεια αγγλικά και να είναι πιο έτοιμοι για τη ζωή".

"Eδώ με έμαθαν άμεσα, γιατί σκόραρα στο ντεμπούτο μου και όλα πήγαν καλά. Το ΑΠΟΕΛ είναι ένας δυνατός σύλλογος και έχει το καλύτερο κοινό, αλλά ο κόσμος είναι κάπως ήσυχος, παρά το φανατισμό που υπάρχει στα γήπεδα. Εκφράζουν διαφορετικά το πάθος τους. Για παράδειγμα, όταν πάω για ψώνια και χαιρετήσω κάποιο, δεν μου ζητούν αυτόγραφα και φωτογραφίες. Είναι διαφορετική κουλτούρα και η Κύπρος ένα νησί με ένα εκατομμύριο πληθυσμό".

"Αυτό που κέντρισε την προσοχή μου είναι τα πολλά μέτρα ασφαλείας και τα υπέροχα μέρη που μπορώ να βρω στην Κύπρο. Υπάρχουν υπέροχες παραλίες. Η Λευκωσία είναι μία όμορφη πόλη με πολύ φιλικούς ανθρώπους".

"Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να προσαρμοστούμε. Η οικογένεια μου είναι χαρούμενη. Έχουμε ένα όμορφο σπίτι κοντά στο σχολείο, αλλά και στο προπονητικό κέντρο. Όλα είναι καλά. Αυτό αποτέλεσε την προτεραιότητά μου. Ένα μέρος να βρίσκομαι με την οικογένειά μου, πέραν από το θέμα του ποδοσφαίρου".

"Η ομάδα μας είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και εγώ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πρέπει, όμως, να βελτιωθούμε λίγο στο Γιουρόπα Λιγκ".

"Η αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερα εδώ από ότι είχα φανταστεί".

"Μιλάμε κυρίως αγγλικά, τα οποία τα χρησιμοποιώ καλά, μετά κι από το πέρασμά μου από τη Ρωσία. Υπάρχουν επίσης Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι στην ομάδα, έτσι ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Υπάρχουν επίσης και δύο άτομα που μεταφράζουν τα Πορτογαλικά. Φυσικά, έχω δέσει περισσότερο με το συμπατριώτη μου Αργεντινό, Τόμας Ντε Βινσέντι, που είναι φίλαθλος της Μπόκα".

"Δεν έχω καμία φλόγα για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Το όνειρό μου ήταν να κερδίσω το Κόπα Λιμπερταδόρες, περισσότερο από κάτι άλλο. Σχεδόν έχω κερδίσει τα πάντα και το πιο σημαντικό, το Κόπα Λιμπερταδόρες. Ειλικρινά δεν με ενοχλεί που δεν θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, αν και θα ήταν σπουδαίο να έχω την ευκαιρία να παίξω στον τελικό ενάντια στην Μπαρτσελόνα. Ένιωσα, όμως, ότι ήταν ώρα να φύγω από τη Ρίβερ και ήθελα να φύγω με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από εμένα".

"Μιλάω τακτικά με τον Τσόρι Ντομίνγκες και πάντοτε δηλώνει πως θέλει να γυρίσει στη Ρίβερ. Τώρα, όμως, είναι καλά στον Ολυμπιακό. Είχε μία σπουδαία χρονιά και απολαμβάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο".

"Η πόρτα επιστροφής μου στη Ρίβερ παραμένει ανοικτή είτε για να δουλέψω με τον Έντσο Φραντζέσκολι, είτε με κάποιον άλλο, όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο κύκλος μου ως ποδοσφαιριστής έχει κλείσει στη Ρίβερ".

"Φυσικά, έμαθα πολλά από τον Έντσο Φραντσέσκολι. Γνωρίζει πως να διαχειριστεί ένα σύνολο και τι πρέπει να κάνει σε μία ομάδα. Πάντα ήταν δίπλα μας, προσπαθώντας να μας βοηθήσει και να μας συμβουλέψει. Έτσι, η εμπειρία του ήταν πολύ σημαντική βοήθεια στην ομάδα. Ίσως κάποια μέρα να έχω κι εγώ τον ίδιο ρόλο".

Ποιοι τίμησαν το ΑΠΟΕΛ στο Βερολίνο. ΚΛΙΚ ΕΔΩ