"Έπαιξε σαν το ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης" (Το σχόλιο του αγώνα )

Ο αρχισυντάκτης του Kerkida.net βρέθηκε στην Veltins-Arena και σχολιάζει το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με τη Σάλκε, που βρήκε νικήτρια τη Γερμανική ομάδα με 1-0.

Αναλυτικά:

Πάθος, διάθεση, αποφασιστικότητα έπαιξε σαν το ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης μέσα στο Veltins Arena.

Μαεστρικά στημένο από τον Τιμούρ Κετσπάγια το ΑΠΟΕΛ απέναντι σε μία παθιασμένη Σάλκε πάλεψε και λύγισε στο φινάλε σε ένα διάστημα που ο αντίπαλος έδειχνε πως δύσκολα θα έβρισκε τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση με τους παίκτες να εφαρμόζουν στο απόλυτο τις οδηγίες Κετσπάγια. Μυαλωμένοι, ήρεμοι είχαν ευκαιρίες και μάλιστα δύο… άχαστες με τον Μοράις και τον Βάντερ ωστόσο δεν άντεξαν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ δύσκολο για το ΑΠΟΕΛ απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο αντίπαλο που είχε 7 ματς χωρίς νίκη και ήθελε εξιλέωση. Οι παίκτες του Κετσπάγια έκαναν φιλότιμες προσπάθειες έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βάτερμαν ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι κρατώντας ανέπαφη την εστία του στο πρ΄ψτο μισό του αγώνα. Ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ είχε τονίσει πως οι Γερμανοί είναι πολύ επικίνδυνοι στα στημένα, ωστόσο στο πρώτο μέρος δόθηκαν πολλά κόρνερ και φάουλ με αποτέλεσμα να προκληθεί πολλές φορές ταραχή. Ευτυχώς ήταν πάντα έτοιμος ο Ολλανδός. Οι παίκτες της Σάλκε ήταν πολύ άστοχοι και έχασαν πολύ ευκαιρίες με βιαστικά σιουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "γαλαζοκίτρινοι" περιόρισαν τους Γερμανούς, έπαιξαν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα, πίστεψαν περισσότερο στο θαύμα και ουσιαστικά είδαμε ένα ισορροπημένο ημίχρονο. 

Επιθετικά το ΑΠΟΕΛ έφτιαξε και άλλες φάσεις εκτός από τις δύο ξεκάθαρες και μπορούσε να παγώσει το Veltins Arena στο οποίο η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική.

Σούπερ ονειρεμένη εμφάνιση από τον Βάτερμαν που έκανε φανταστικό παιγνίδι με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι. Όλοι οι παίκτες έκαναν το καλύτερο και άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον κόσμο που πήγε στην Γερμανία και στο τέλος το χειροκρότημα ήταν ζεστό.