"Δεν είναι θέμα Κύπρου πλέον, είναι θέμα Ευρωπαϊκής πορείας"

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Κωστή μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Αρχικά: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον κ. Κρίστιανσεν γιατί έκανε μια εξαιρετική δουλειά, μας έβαλε πάρα πολύ δύσκολα. Η αξία του δευτεραθλητή δίνει αξία σε εμάς. Όσο για το παιχνίδι, θέλω να αναλάβω αποκλειστικά την ευθύνη για την χρησιμοποίηση του Αμορίν. Με την είσοδο του Καρλάο ισορροπήσαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και το πλάνο μας δούλεψε όπως το είχαμε σχεδιάσει με την αλλαγή αυτή. Στο δεύτερο ημίχρονο, το πλάνο συνεχίστηκε με την είσοδο του Αλωνεύτη και νομίζω αυτές οι δυο αλλαγές μας βοήθησαν να γίνουμε σήμερα πρωταθλητές. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ανέλαβα την ομάδα για... πέντε μέρες και έπρεπε να πείσω όλους στην ομάδα ότι πρέπει να με ακολουθήσουν σε αυτά που τους λέω. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι παίκτες μου με ακολούθησαν στο πλάνο που είχαμε.

Είμαστε πρωταθλητές, μπορώ να πω πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω τον πρόεδρο της ομάδας ο οποίος έχει την ευθύνη που είμαι εδώ και αυτό σημαίνει πως τα έκανε όλα σωστά. Θέλω να κλείσω πάλι προς τον πρόεδρο, ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα".

Σε ερώτηση για το πως το ΑΠΟΕΛ διατηρεί την ψυχραιμία του σε τέτοιου είδους παιχνίδια: "Δεν υπάρχει μυστικό, είναι θέμα δουλειάς. Ο προπονητής σχεδιάζει το πλάνο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που στον Αρχάγγελο υπάρχουν πολύ ψηλού επιπέδου παίκτες που αντιλαμβάνονται από τακτική και ταυτόχρονα είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες. Όταν οι παίκτες αντιλαμβάνονται το πλάνο του προπονητή, τότε για μια ομάδα με το DNA του ΑΠΟΕΛ είναι όλα πιο εύκολα τουλάχιστον για την Κύπρο. Για εμάς, όμως, δεν είναι θέμα Κύπρου πλέον. Είναι θέμα Ευρωπαϊκής πορείας γενικότερα".