Μια σχέση που... κρατάει χρόνια

Αν και ξεκίνησε την σεζόν όντας στο βάθος του πάγκου, οι συγκυρίες ήταν με το μέρος του.

Ο Πιέρος Σωτηρίου κατάφερε να βρει θέση στο αρχικό σχήμα εκμεταλλευόμενος την πρόωρη φυγή του Λεάλ, τον τραυματισμό του Καβενάγκι και την ανεπάρκεια του Πιατκόφσκι και με τις εμφανίσεις και τα γκολ του απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μπορεί να λογίζεται ως βασικός ποδοσφαιριστής και όχι ως ένα ανερχόμενο ταλέντο.

Τα γκολ που πέτυχε, δέκα στο σύνολο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήταν άκρως πολύτιμα όμως ενδιαφέρουσα είναι η σχέση που έχει αναπτύξει με αντίπαλο την ΑΕΚ. Φέτος σκόραρε και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ, τόσο στο εκτός έδρας 3-0 όσο και στο εντός έδρας 2-0. Πέρσι, μπήκε σαν αλλαγή και σκόραρε τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις με τα οποία οι «γαλαζοκίτρινοι» έσωσαν την παρτίδα, ισοφαρίζοντας σε 4-4 όμως έχει και συνέχεια η παράδοση.

Ο νεαρός φορ, σκόραρε άλλες δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ όντας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού! Το ένα ς αγώνα Κυπέλλου την σεζόν 2012-13 στο ισόπαλο 3-3 και το άλλο την σεζόν 2009-10 στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, στην ήττα των «μαυροπρασίνων» με 2-1. Μάλιστα αυτό ήταν και το πρώτο γκολ στην καριέρα του.