Το... double – double του Γιώργου

Επίσημα η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού απομένουν άλλα δύο παιχνίδια για το ΑΠΟΕΛ.

Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει επιτευχθεί γι’ αυτό και μπορεί να γίνει κάποιος απολογισμός, μια αναφορά σε ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» στην πορεία για τον τίτλο.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, ήταν αναμφίβολα ο Γιώργος Εφραίμ ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό στατιστικό, που όμοιο του πολύ σπάνια βλέπουμε στα Κυπριακά γήπεδα.

Ο διεθνής άσος, ολοκληρώνει την σεζόν με… double – double. Πρόκειται για έναν ορισμό που συναντάμε συχνότερα σε παιχνίδια καλαθόσφαιρας, όταν ένας παίκτης ολοκληρώνει κάποιον αγώνα με διψήφιο αριθμό σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, 15 πόντοι και 12 ριμπάουντ.

Στην προκειμένη περίπτωση, το double – double του Εφραίμ έχει να κάνει με τα γκολ και τις ασίστ όλης της χρονιάς. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 12 φορές και έχει μοιράσει 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας τρίτος σκόρερ και πρώτος… πασαδόρος της ομάδας του.

Ο μοναδικός που μπορεί να… ισοφαρίσει το επιτεύγματα του, είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι ο οποίος έχει σκοράρει 19 φορές και έχει δώσει 9 ασίστ.