"Θα μου ήταν δύσκολο να αγωνιστώ ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ"

Με αφορμή την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο Διονύσης Χιώτης μίλησε στο sdna.gr. Ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ είχε αγωνιστεί με την Ένωση στον νικηφόρο τελικό του 2002 απέναντι στην ομάδα του Πειραιά με 2-1.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το μέλλον του αλλά και για την απόφαση να φύγει από την Κύπρο...  «Όσο ο Θεός μου δίνει δύναμη να συνεχίζω, εγώ θα αγωνίζομαι. Δεν κοιτάω την ηλικία. Θεού θέλοντος θα συνεχίσω. Ολοκλήρωσα μία επιτυχημένη παρουσία στον ΑΠΟΕΛ με πρωταθλήματα, Κύπελλα και συμμετοχή στους 8 του Champions League. Πήρα την απόφαση να επιστρέψω Ελλάδα καθώς θα μου ήταν δύσκολο να αγωνιστώ στην Κύπρο με άλλη ομάδα ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ. Υπέγραψα στα Τρίκαλα και συνεχίζουμε».

Όσον αφορά τον φετινό τελικό στη Ελλάδα, σχολίασε: «Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η ΑΕΚ όμως έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στον Ολυμπιακό, κερδίζοντας τον στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Συνεπώς μπορεί να το ξανακάνει και στον τελικό του Κυπέλλου».

Για τον τελικό του 2002: «Θυμάμαι πως είχαμε πίστη για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας μετά την ήττα με 4-3 από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Σε ένα παιχνίδι που χάσαμε ουσιαστικά τον τίτλο. Είχαμε στεναχώρια για την απώλεια του πρωταθλήματος. Πήγαμε να παίξουμε με πεσμένη ψυχολογία, αλλά φάνηκε ότι διαθέταμε παίκτες με προσωπικότητα και καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου».