Eρωτηματικά, αμφισβήτηση, αναγνώριση και πλέον... δικαίωση

Η μεταγραφή του από την Ένωση στο ΑΠΟΕΛ, πέρασε από… χίλια κύματα.

Πρώτη ενδιαφέρθηκε η Ανόρθωση, στην συνέχεια ο Απόλλωνας κατέθεσε επίσημη πρόταση ωστόσο όταν έφτασε το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ, ο Κωστάκης Αρτυματάς ήταν ξεκάθαρος: "Θα πάω στο ΑΠΟΕΛ".

Τις δύο πρώτες χρονιές, δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο, οι προπονητές δεν τον εμπιστευόταν και μέχρι το ξεκίνημα της φετινής σεζόν οι περισσότεροι έλεγαν ότι ο Κωστάκης έκανε λάθος επιλογή πηγαίνοντας στο ΑΠΟΕΛ, θα καταστραφεί. Μέχρι που μπήκε εντεκάδα, πήρε μαζεμένες ευκαιρίες και… απογειώθηκε!

Φέτος αγωνίστηκε σε 33 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, παίζοντας δεξί μπακ, αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ και επιτελικό χαφ καταφέρνοντας να κερδίσει όχι μόνο την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση, αλλά και τον πάντοτε απαιτητικό κόσμο των «γαλαζοκιτρίνων», που συνήθισε να βλέπει ποιοτικούς παίκτες στην μεσαία γραμμή της ομάδας του και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Η θητεία του στο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με ερωτηματικά, συνέχισε με αμφισβήτηση, ακολούθησε η αναγνώριση και πλέον φτάνουμε στην στιγμή της απόλυτης δικαίωσης. Το συμβόλαιο του διεθνή μέσου εκπνέει του χρόνου το Καλοκαίρι, ωστόσο ήδη οι «γαλαζοκίτρινοι» εξέφρασαν την πρόθεσή τους να το ανανεώσουν από τώρα, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τον… χάσουν την επόμενη χρονιά.

Ο Κωστάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ΑΠΟΕΛ, ένας παίκτης πάνω στον οποίο στηρίζουν πολλά τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον και η πιθανή πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, θα είναι μια ευχάριστη είδηση για τους φίλους της ομάδας. Ευχάριστη όσο και μια κανονική μεταγραφή!