Η... προαγωγή του Πιέρου

Χωρίς αμφιβολία, η φετινή ήταν η χρονιά του Πιέρου Σωτηρίου.

Ο διεθνής επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, αν και ξεκίνησε την χρονιά από το βάθος του πάγκου κατάφερε με αργά και σταθερά βήματα να ανέβει θέσεις στην ιεραρχία, εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες και να φτάσει να είναι ο νούμερο ένα σέντερ φορ των πρωταθλητών.

Η χρονιά ξεκίνησε με βασικό φορ τον Λεάλ, στην συνέχεια ήταν ο Πιατκόφσκι, ακολούθησε ο… μπομπέρ Καβενάγκι και ο Πιέρος ακολουθούσε, τελευταίος στην σειρά.

Ο Λεάλ αποχαιρέτησε νωρίς, ο Πιατκόφσκι αποδείχθηκε ανεπαρκής και βυθίστηκε στην άκρη του πάγκου, ο Κεβανάγκι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και βρέθηκε εκτός εκτός ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Και έμεινε ο Σωτηρίου…

Ο 23χρονος άσος, αποδείχθηκε αντάξιος των προσδοκιών, σήκωσε το τεράστιο βάρος που έχει ο παίκτης με το -ουσιαστικά- «9» και κατάφερε να σκοράρει 10 γκολ, στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό που πέτυχε ο Πιέρος, θα έχει και μελλοντική αξία. Δεδομένα θα αποκτηθεί επιθετικός ή και επιθετικοί στους «γαλαζοκίτρινους», ωστόσο αυτό που κέρδισε ο Πιέρος –και δικαιωματικά- είναι την προαγωγή του. Πλέον δεν θα λογίζεται ως ένας νεαρός και εξελίξιμος φορ που θα είναι τριτο-τέταρτη λύση, αλλά ένας έτοιμος και ικανός φορ που μπορεί να είναι είτε πρώτη είτε εναλλακτική λύση από τον πάγκο.