Tι "λέει" το transfermarkt για τον Renan Bressan

Η Παρασκευή έφερε ανακοίνωση στο ΑΠΟΕΛ... Ο Renan Bressan αν όλα πάνε καλά με τις ιατρικές εξετάσεις, θα ενισχύσει μεσοεπιθετικά τους γαλαζοκίτρινους. Παίκτης με πολύ καλή πορεία αλλά άγνωστος στο Κυπριακό κοινό, επομένως η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι εκείνη που μπορεί να μας δώσει τα πρώτα στοιχεία.

Ένα πέρασμα απ' την ιστοσελίδα "transfermarkt" βοηθάει στο να σχηματίσουμε μια εικόνα. Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει το δικό της ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο" και εκτιμά την αξία κάθε παίκτη.

Προφανώς και σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως, η αλήθεια είναι πως οι εκτιμήσεις της ιστοσελίδας αυτής μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε με τη σειρά μας μια εκτίμηση για την αξία ενός παίκτη. Όχι για την αξία του σε ευρώ, αλλά για την καθαρά ποδοσφαιρική...

Ο Renan Bressan, λοιπόν, κοστολογείται αυτή την στιγμή στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο πιο ακριβός παίκτης στο υφιστάμενο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι ο Γιώργος Εφραίμ που κοστολογείται στα 1,2 εκατομμύρια. Ακολουθούν ο Ντε Βινσέντι και ο Στίλιτς (1 εκατομμύριο). Μάλιστα η αξία του Bressan (πάντα σύμφωνα με το transfermarkt) είχε φτάσει μέχρι τα 3,5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2013. Aυτό είναι και το ποσό που σύμφωνα με δημοσιεύματα πλήρωσε η Alania Vladikavkaz για να τον πάρει απ' την ΒΑΤΕ.

Όταν, λοιπόν, ο Εφραίμ και ο Ντε Βινσέντι που πράγματι είναι από τα πιο ισχυρά "περιουσιακά στοιχεία" του ΑΠΟΕΛ κοστολογούνται περί το 1 εκατομμύριο και ο Bressan έχει διπλάσια αξία, τότε προφανώς δεν πρόκειται για τυχαίο παίκτη.

Όλα αυτά, βέβαια, στην θεωρία. Μένει να δούμε την πράξη. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει κάνει μια γεμάτη καριέρα αλλά όλα αυτά θα έχουν σημασία μόνο αν τα "αποδείξει" και στο γήπεδο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ...