(ΟΡΙΣΤΙΚΟ) Η απόφαση του Μάριου

Δεν πρόκεται να επαναδιεκδικήσει την προεδρία του σωματείου ΑΠΟΕΛ ο Μάριος Χαραλάμπους. Σε επικοινωνία που είχαμε λίγο πριν το μεσημέρι μαζί του μας ενημέρωσε πως οριστικά αποσύρει το ενδιαφέρον του και δεν κατέρχεται στις εκλογές.

Με τα δεδομένα αυτά και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή την Προεδρία αναλάμβάνει εκ νέου ο Χριστόφορος Ποταμίτης.

Λίγο αργότερα ακολούθησε γραπτή δήλωση... 

"Φίλες και φίλοι του ενδοξότερου και ιστορικότερου Σωματείου στην Κύπρο.

Μετά από έντονο προβληματισμό και ώριμη σκέψη αποφάσισα να αποχωρήσω από το Σωματείο ΑΠΟΕΛ.

Στη σκέψη και μόνο ότι τα μέλη του Σωματείου ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη 29/06 θα χωρίζονταν σε δυο στρατόπεδα, με υποχρέωσε να μην διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Προεδρία.

Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να διχάσω το Σωματείο μας και να επαναφέρω μετά από πάρα πολλά χρόνια την εκλογική διαδικασία.

Τα τελευταία δυο χρόνια είχα την τιμή και την περηφάνια να υπηρετήσω τον ΑΠΟΕΛ από τη θέση του Προέδρου.

Έβαλα τον ΑΠΟΕΛ πάνω από όλα και δούλεψα ακούραστα για το μεγαλείο του. Ουδέποτε επιχείρησα -ή τουλάχιστον να σκεφτώ- να εκμεταλλευτώ τα πέντε ιερά γράμματα για προσωπικό συμφέρον. Δεν αναζήτησα ούτε ένα λεπτό δημοσιότητας. Αυτά δεν έχουν χώρο στον ΑΠΟΕΛ.

Όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες πρέπει να έχουμε ένα και μοναδικό στόχο. Να υπερασπιζόμαστε και να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Αυτοκράτορα.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ιστορία και ιδέα, το έμβλημα του είναι ιερό και πρέπει να το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ και αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ευθύνη.  

Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από όλους και από όλα. Χρειάζεται την αμέριστη στήριξη του κόσμου του για να μεγαλουργήσει ακόμα περισσότερο, να πανηγυρίσει μεγαλύτερες επιτυχίες και τρόπαια.

Το γεγονός ότι αποχωρώ δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από μια αποχώρηση από το τιμημένο αξίωμα του Προέδρου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ.

Θα παραμείνω πιστός στρατιώτης του Αυτοκράτορα.

Πιο κάτω ακολουθεί ο απολογισμός του Προέδρου    

Αναγνωρίζω και υιοθετώ την άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και να χαρίζει τρόπαια, χαρά και περηφάνια στον υπέροχο κόσμο του.

Τα εφτά τρόπαια που κατέκτησε ο ΑΠΟΕΛ την τελευταία διετία χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά υπό τις περιστάσεις, παρά το γεγονός ότι θέλαμε και μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε περισσότερα.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέντε τρόπαια στο Φούτσαλ (δυο νταμπλ και ένα Σούπερ Καπ), ένα κύπελλο στην Καλαθόσφαιρα και ένα κύπελλο στο Μπόουλινγκ.

Ταυτόχρονα, τέσσερα τμήματα, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η τοξοβολία, η κολύμβηση και η υδατοσφαίριση έβαλαν στέρεες βάσεις για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Η ποδηλασία παρέμεινε σε σταθερά πρωταγωνιστικά επίπεδα. Το τμήμα Δρομέων παρά το γεγονός ότι είναι μη ανταγωνιστικό εξελίσσεται συνεχώς, εκπροσωπεί το Σωματείο μας σε Κύπρο και εξωτερικό και συγχαίρω τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν.  

Τα μοναδικά τμήματα που δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ήταν η Γυναικεία Καλαθόσφαιρα και η Πετόσφαιρα.

Προτού προχωρήσω αναλυτικά στον απολογισμό όλων των τμημάτων, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δυο σημεία που αποτελούν επιτυχία για τη διοίκηση και κατ' επέκταση του ΑΠΟΕΛ μας. 
 
Το Μουσείο ΑΠΟΕΛ και γενικότερα η ανακαίνιση του Σωματείου θα αποτελεί από δω και στο εξής σημείο αναφοράς και περηφάνιας για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ αποφασίστηκε η ανέγερση του Μουσείου, το οποίο θα στεγάζεται στο Σωματείο και θα φιλοξενεί όλα τα τρόπαια και γενικότερα την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Το έργο είναι σε εξέλιξη και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου του 2016, την ημέρα που ο Θρύλος θα κλείνει 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας.

Επίσης, το νερό ΑΠΟΕΛ αποτελεί σημαντική επιτυχία και άκρως συμφέρουσα για το Σωματείο. Η διοίκηση κατάφερε να κλείσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, η οποία θα επιφέρει κάθε χρόνο σημαντικό χρηματικό ποσό στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 
Η διοίκηση δεν επιβάρυνε τα οικονομικά δεδομένα του Σωματείου. Τα αφήνει όπως τα παρέλαβε αν υπολογίσουμε τους χρεώστες της φετινής χρονιάς αλλά και την αναπροσαρμογή που έγιναν προς το ΦΠΑ.  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Αναλυτικά ο απολογισμός όλων των τμημάτων

Καλαθόσφαιρα

Το τμήμα Καλαθόσφαιρας και τις δυο χρονιές είχε τον υψηλότερο προϋπολογισμό του Σωματείου. Οι λόγοι είναι πολλοί και ευνόητοι. Ο βασικότερος ήταν για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στους δυο σημαντικούς μας αντιπάλους, τον Κεραυνό και κυρίως την ΑΕΚ. Βέβαια δεν είχαμε την δυνατότητα να πλησιάσουμε τον προϋπολογισμό των αντιπάλων μας. Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια κατακτήσαμε μόνο το κύπελλο, μετά από 13 χρόνια. Συμμετείχαμε όμως, και στους τέσσερεις τελικούς, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Στη φετινή περίοδο είχαμε και την ατυχία με τον τραυματισμό του αρχηγού μας Βασίλη Κούνα, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των τελικών.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προκλητική και άδικη συμπεριφορά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας προς το Σωματείο μας.

Παράλληλα, τα τελευταία δυο  χρόνια δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην αναβάθμιση των Ακαδημιών. Τη δεδομένη στιγμή στα κλιμάκια των Ακαδημιών μας προπονούνται πέραν των 100 παιδιών.
 
Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ανδρών Κ18, αλλά και τη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου.

Φούτσαλ
Στον Φούτσαλ η ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει όλους τους τίτλους που διεκδίκησε. Το μπάτζετ του τμήματος διατηρήθηκε αναλόγως σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να μπορέσει να πετύχει την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Η κλήρωση ήταν πάρα πολύ δύσκολη και ενδεικτικό αυτού είναι ότι η πρωτοπόρος του ομίλου μας, η Ρωσική TTG-Ugra Yugorsk κατέκτησε στο τέλος το τρόπαιο.

Η εφηβική ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και ηττήθηκε στα πέναλτι.

Ο Γιώργος Πλατής προσλήφθηκε πρόσφατα στη θέση του τεχνικού Διευθυντή και υπάρχει πλάνο για λειτουργία Ακαδημιών.  

Πετόσφαιρα
Έγινε πολύς θόρυβος το προηγούμενο καλοκαίρι για την πετόσφαιρα και αναλύθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η ομάδα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα . Σαφώς το τμήμα χρειάζεται αναβάθμιση.

Καλαθόσφαιρα Γυναικών
Το Γυναικείο τμήμα καλαθόσφαιρας δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω στη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ο βασικός στόχος ήταν η είσοδος στην τετράδα, αλλά δυστυχώς χάθηκε στις λεπτομέρειες.  

Μπόουλινγκ
Τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος κάνουν αρκετά καλή δουλειά και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος συμμετείχαν επιτυχώς στο Παγκύπριο πρωτάθλημα και κατέκτησαν το κύπελλο. Ταυτόχρονα, είχαμε σημαντικές διακρίσεις σε προσωπικό επίπεδο.. 

Ποδηλασία
Η Ποδηλασία την περσινή περίοδο τερμάτισε στη 2η θέση και φέτος πάει αρκετά καλά. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται μέσα Οκτωβρίου και η ομάδα μας στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει όλα τα φόντα και τα άτομα για να το πετύχει.  
 
Επιτραπέζια αντισφαίριση
Η πρόοδος του τμήματος είναι μεγάλη και συνάμα ενθαρρυντική. Τη φετινή περίοδο συμμετείχε για πρώτη φορά στα πλέι οφ του τίτλου και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. 

Οι νεαροί του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκαν επίσης στον τελικό του Κυπέλλου.

Υδατοσφαίριση
Το τμήμα Υδατοσφαίρισης μετρά τρία χρόνια ζωής και η εξέλιξη του είναι σημαντική. Πέρυσι η ομάδα μας τερμάτισε στην 4η θέση, φέτος στην 3η, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου.

Οι Ακαδημίες λειτουργούν πάρα πολύ καλά και ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.

Κολύμβηση
Πάρα πολλά παιδιά επιλέγουν το τμήμα κολύμβησης του ΑΠΟΕΛ για να αποκτήσουν οικειότητα με το νερό, αλλά και να αναδειχθούν. Η κολύμβηση του ΑΠΟΕΛ έχει σημαντικές ευρωπαϊκές και εγχώριες επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση που κατέλαβε ο Νικόλας Ιωάννου στην Τουρκία. 

Τοξοβολία
Σημαντική πρόοδο έχει να δείξει και το τμήμα τοξοβολίας. Ο ΑΠΟΕΛ πέρυσι πανηγύρισε για πρώτη φορά ιστορική άνοδο στην Α' Κατηγορία. Φέτος, παρέμεινε σχετικά εύκολα στην Κατηγορία και αποκόμισε εμπειρίες, τις οποίες θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά

Δρομείς
Το τμήμα Δρομέων παρά το γεγονός ότι δεν είναι ανταγωνιστικό, εντούτοις μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους υπεύθυνους και τα παιδιά του τμήματος είναι άξιο αναφοράς. Το τμήμα Δρομέων εκπροσωπεί τον ΑΠΟΕΛ σε όλους τους αγώνες στην Κύπρο και σε σημαντικούς Μαραθώνιους στο εξωτερικό.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Καταλήγοντας, θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία ΑΠΟΕΛ και τον Πρόεδρο κ. Πρόδρομο Πετρίδη για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Τους στενούς μου συνεργάτες που με στήριξαν μέχρι το τέλος, ειδικά τα εκλεγμένα  μέλη του Δ.Σ, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες δεν εγκατέλειψαν το Σωματείο και παρέμειναν μέχρι το τέλος πιστοί στρατιώτες της γαλαζοκίτρινης ιδέας. 

Τον Πρόεδρο των Εθελοντών Φίλων ΑΠΟΕΛ κ. Χάρη Βασιλείου για την ιδέα της δημιουργία του Μουσείου, την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και την άρτια συνεργασία που είχαμε.

Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να μην ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους φίλους του ΑΠΟΕΛ και ειδικά τους οργανωμένους που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το Σωματείο και τα τμήματα του".