(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Ο τεχνικός της Rosenborg στο kerkida.net

Το ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται για τα πολύ σημαντικά παιχνίδια με την Rosenborg και το kerkida.net συνομίλησε με τον προπονητή των Νορβηγών Kåre Ingebrigtsen.

Σχετικά συγκρατημένος ο κ. Ingebrigtsen μιλά για το ΑΠΟΕΛ, την ζέστη της Κύπρου, την «καυτή» ατμόσφαιρα του ΓΣΠ, τον στόχο της ομάδας του στην Ευρώπη και αρκετά άλλα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού της Rosenborg στην ιστοσελίδα μας:

Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη μετά την κλήρωση με το ΑΠΟΕΛ;

«Βασικά επειδή ήταν με το ζευγάρι TNS - ΑΠΟΕΛ σκέφτηκα αμέσως ότι το ΑΠΟΕΛ θα προκριθεί. Όταν είδα και το πρώτο ματς ήμουν σίγουρος ότι θα είναι το ΑΠΟΕΛ».

Έχετε μελετήσει το ΑΠΟΕΛ;

«Ναι έχουμε δει κάποια παιχνίδια του. Συνεχίζουμε την μελέτη για να είμαστε έτοιμοι».

Θα είναι αποτυχία για την Rosenborg αν αποκλειστεί από το ΑΠΟΕΛ;

«Το σημαντικό είναι ότι ακόμα και αν αποκλειστούμε θα έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε στο Europa League». 

Την προηγούμενη χρονιά  η Rosenborg κέρδισε το πρωτάθλημα μετά από τέσσερις σεζόν. Είστε αισιόδοξος ότι ήρθε η ώρα για να αγωνιστεί ξανά στους ομίλους του Champions League μετά από 10 χρόνια;

«Φυσικά και θέλουμε πάρα πολύ να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Βασικός μας στόχος όμως είναι να συνεχίσουμε για αρκετό καιρό ακόμα στην Ευρώπη. Γι' αυτό αναφέρθηκα και στο Europa League». (εννοεί για συμμετοχή στους ομίλους)

Δύσκολη πρόκριση κόντρα στην Norrköping. Πετύχατε 5 γκολ αλλά δεχτήκατε και 4 σε δύο ματς. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνουν και με το ΑΠΟΕΛ τόσο ανοιχτά παιχνίδια;

«Φυσικά μπορεί να συμβεί, όλα είναι πιθανά. Ο δικός μας στόχος πάντως είναι να σκοράρουμε πάντα ένα γκολ περισσότερο από την αντίπαλη ομάδα».

Ποια θα είναι το ιδανικό σκορ για την  ομάδα σας στο πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία;

«Μου είναι δύσκολο να μιλήσω για συγκεκριμένο σκορ. Εξαρτάται από το πως θα πάει το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι φυσικά να κερδίσουμε το ματς».

Σας φοβίζουν οι ψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο; 

«Η ζέστη επηρεάζει το ίδιο και τις δύο ομάδες. Είχαμε 32 βαθμούς κελσίου χθες στο Trondheim!» (Ασυνήθιστα ψηλή θερμοκρασία για την πόλη).

Γνωρίζετε για την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ;

«Ναι φυσικά έχω ενημερωθεί αλλά μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες και των δύο ομάδων».

Για το ΑΠΟΕΛ είναι μόλις το τρίτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν ενώ οι παίκτες σας έχουν ήδη 20 περίπου στα πόδια τους. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα αυτό για εσάς;

«Ναι ίσως είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς αυτό, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι το ΑΠΟΕΛ είναι καλά προετοιμασμένο».

Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι θα κριθεί η πρόκριση. Υπάρχει φαβορί ή είναι 50-50;

«Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι θα γίνουν κλειστά παιχνίδια. Δεν μπορώ μιλήσω για ποσοστά πρόκρισης, θα δούμε τι θα γίνει... »