Ο Εφραίμ έδωσε το φιλί της ζωής... (φώτος/βίντεος)

Το ΑΠΟΕΛ υστέρησε απέναντι στην Ρόζενμποργκ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο αλλά επιστρέφει στην Κύπρο με ένα σκορ που που επιτρέπει να ελπίζει και να αισιοδοξεί, φυσικά αν βελτιώσει την απόδοσή του. Υπό τις περιστάσεις το 2-1 μέσα στο "Lerkendal Stadion" δεν είναι άσχημο αφού το γκολ του Εφραίμ στο 67' κρατά τους γαλαζοκίτρινους μέσα στο "παιχνίδι" της πρόκρισης.

Άσχημο ΑΠΟΕΛ, έλεγξε πλήρως η Ρόζενμποργκ

Ένα πολύ κακό ΑΠΟΕΛ έκανε την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε... γρήγορα αφού δεν είχαμε τις μεγάλες φάσεις. Η πρώτη στιγμή ήρθε από τους γηπεδούχους στο 4' όταν ο Χέλαντ απέιλησε στο ύψος της περιοχής με κεφαλιά ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Το ΑΠΟΕΛ "πατούσε" καλά μόνο στα πρώτα λεπτά και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν, έτσι το 20λεπτο κύλησε χωρίς ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια όλα άλλαξαν...

1ON_ROS_NIC_5411.jpg

Οι Νορβηγοί δεν χρειάστηκαν και πολλές φάσεις για να κάνουν το γκολ αφού στην πρώτη τους κλασική τα κατάφεραν: Στο 22' από αριστερά ο Skjelvik γύρισε και ο αμαρκάριστος Gytkjær από κοντά έκανε το 1-0. Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα η Ρόζενμποργκ "άγγιξε" ακόμα ένα γκολ αλλά ο Βάτερμαν νίκησε τον Helland στο τετ-α-τετ. Με το ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει καλά, οι Νορβηγοί στο 29' είχαν νέα - διπλή - ευκαιρία, με τον Καρλάο πρώτα και τον Βάτερμαν στη συνέχεια, να σταματούν την πορεία της μπάλας στις προσπάθειες από de Lanlay και Helland.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα πως μέχρι το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος όχι μόνο δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρία, αλλά ούτε να μπει στην περιοχή με αξιώσεις. Τα λάθη στις μεταβιβάσεις ήταν πολλά ενώ με τον Ντε Βινσέντι εκτός, "φώναζε" η απουσία παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει από τον άξονα.

Με την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες το πιθανότερο σενάριο ήταν οι γηπεδούχοι να φτάσουν σε ακόμα ένα γκολ και αυτό έγινε στο 45+1' όταν ο Skjelvik έκανε ατομική προσπάθεια και σουτ εντός περιοχής, για το 2-0.

2ON_ROS_NIC_5514.jpg

Άλλη εικόνα και "χρυσό" γκολ

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετική αφού πλέον οι Νορβηγοί δεν πίεζαν τόσο ψηλά και επομένως το ΑΠΟΕΛ ανέβασε τις γραμμές του και προσπαθούσε να οργανωθεί. Εντούτοις η πρώτη καλή φάση ανήκε στην Ρόζενμποργκ που στο 52' απείλησε με σουτ του Helland από πλάγια, με τον Βάτερμαν να μπλοκάρει ενώ πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του ίδιου παίκτη πήγε λίγο έξω.

Στο 67΄ και ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Κρίστιανσεν, ο Εφραίμ κατάφερε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που έψαχνε ο ΑΠΟΕΛ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με σουτ εντός της περιοχής νίκησε τον Kwarasey για το 2-1.

Οι Νορβηγοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν ήταν τόσο επιθετικοί καθώς δεν ήθελαν να αφήσουν κενά πίσω στην άμυνα. Πάντως στο 90' η ομάδα του Κρίστιανσεν έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Εφραίμ γύρισε στον Ντε Καμάργκο αλλά εξ επαφής ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ...

NIC_5737.jpg

Rosenborg: Kwarasey, Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik, Jensen, Konradsen, Fredrik, Midtsjø (79' Vilhjálmsson), Helland, Gytkjær, De Lanlay (75' Bakenga)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (65' Εφραίμ), Αρτυματάς (60' Ορλάντι), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Πιέρος (77' Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες: SvenssonΑστίθ, Καρλάο

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες για την σέντρα του ματς

Στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ για ζέσταμα...

Στο γήπεδο και οι Ούρκο Πάρντο και Μπόι Βάτερμαν...

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση...

Χορηγοί της αποστολής:

«Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus»

Join BetOnAlfa on FB