(Σχόλιο Αγώνα) Αλλαγή προσώπου με αλλαγές και φουλ για πρόκριση!

Μετά από ένα πολύ κακό 65λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε εν τέλει να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ στο Lerkendal. Τελικό σκορ στο Τορντχαϊμ, 2-1 για τους Νορβηγούς. Όλα πλέον θα κριθούν στο ΓΣΠ. Άλλαξε την εικόνα της ομάδας του ο Κρίστιανσεν βάζοντας τους Ορλάντι, Ντε Καμάργκο και Εφραίμ. 

Το σχόλιο του αγώνα..

Οι Νορβηγοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Απεναντίας το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες ενώ και επιθετικά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό. 

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε εκτός τελευταία στιγμή, κάτι που επηρέασε πολύ την εικόνα του ΑΠΟΕΛ.

Έτσι παρέταξε την ομάδα ο Κρίστιανσεν:

Σύστημα: 4-1-4-1

Στον άξονα πλάι στους Μοράις και Βινίσιους ξεκίνησε ο Αρτυματάς. Αλεξάνδρου, Καρλάο, Αστίθ και Μιλάνοφ η τετράδα της άμυνας. Βάντερ, Γιαννιώτας και Πιέρος συμπλήρωσαν την εντεκάδα.

Οι Νορβηγοί είχαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βάτερμαν μέχρι και το πρώτο 15λεπτό. Από το 15' μέχρι το 22΄, έσφιξαν τον κλοιό γύρω από την εστία του Ολλανδού. Στο 22΄η Rosenborg κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Gytkjær οποίος με πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα της κυπριακής ομάδας. 

Έχοντας την δυναμική του υπέρ της σκορ η Rosenborg πίεσε περισσότερο τον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα ένα λεπτό μετά το πρώτο γκολ ο Helland λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Ο ακραίος των Νορβηγών πέρασε από τον Αλεξάνδρου δεξιά όμως το πλασέ το πέρασε άουτ. Η ομάδα της Λευκωσίας από την ώρα που δέχτηκε το πρώτο γκολ και μετά έχασε τον έλεγχο με τους Νορβηγούς να σφυρηλατούνστην εστία του Βάτερμαν συνεχώς. 

Παίζοντας πολύ από τα πλάγια οι Νορβηγοί κατάφεραν να κλείσουν το ΑΠΟΕΛ στα καρέ του Βάτερμαν. Μάλιστα στο 29΄χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Rosenborg καθώς οι Helland, Gytkjær και De Lanlay δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ολλανδό. 

Από κει και πέρα οι Νορβηγοί κατέβασαν ταχύτητα χωρίς όμως να αφήσουν το ΑΠΟΕΛ να πλησιάσει επικύνδυνα την εστία του Larsen. Οι Νορβηγοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Skjelvik στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των πρωταθλητών...

Δεύτερο μέρος:

Ο Rosenborg μπήκε με την φόρα του πρώτου μέρους στο δεύτερο. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του και να βγει μπροστά. Ο Τόμας Κρίστιανσεν θέλοντας οι ομάδα του να κρατήσει περισσότερο μπάλα τοποθέτησε τους Ορλάντι και Εφραίμ στην θέση των Αρτυματά και Βάντερ. 

Οι δύο κινήσεις κρίθηκαν απολύτως σωστές βάσει του αποτελέσματος. Στο 67' του αγώνα ο Εφραίμ βρέθηκε στην περιοχή των Νορβηγών και με δυνατό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και το 2-1. 

Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τα πάνω τους μετά το γκολ και κατάφεραν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα. Ο Κρίστιανσεν ολοκλήρωσε τις κινήσεις του βάζοντας τον Ντε Καμάργκο στην θέση του Σωτηρίου. H Rosenborg έπειτα από το γκολ που δέχτηκε κατέβασε ταχύτητες καθώς το επιθετικό παιχνίδι που έπαιζε πριν δεν μπορούσε να συνεχιστεί όταν η διαφορά ήταν στο γκολ. 

Από την άλλη η κυπριακή ομάδα ορθώς προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα με πρώτο μέλημα να μην δεχτεί τρίτο γκολ και έπειτα να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντε Καμάργκο στο 90΄έχασε απίστευτη ευκαιρία να "βάλει φωτιά" στο Τόρτνχαϊμ. Ο Ορλάντι έδωσε κάθετη πάσα στον Βραζιλιάνο ωστόσο με προβολή αυτός δεν βρήκε την μπάλα. 

Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1 ωστόσο η υπόθεση πρόκριση είναι ανοικτή. Οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να παρουσιάστούν βελτιωμένοι στον επαναληπτικό της Λευκωσίας και μπροστά στον κόσμο τους να πανηγυρίσουν την μεγάλη πρόκριση.

Χορηγοί της αποστολής:

«Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus»

Join BetOnAlfa on FB