Τα δεδομένα και τα ζητούμενα

Το παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το… επόμενο θα δώσει την ερχόμενη εβδομάδα το ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα υποδεχθούν την Ρόζενμποργκ στην ρεβάνς της ήττας με 2-1 στην Νορβηγία και θέλουν την νίκη και την ανατροπή του σκορ, για να… κλειδώσουν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να τα παίξουν όλα για όλα στα πλέι οφ με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το 2-1 του πρώτου αγώνα, το ΑΠΟΕΛ δεδομένα θα χρειαστεί γκολ, ίσως και περισσότερα από ένα. Με βάση και την εικόνα στο ματς του Τρόντχαϊμ, η πρόκριση θα έρθει μέσα από την άμυνα και όχι μέσα από την επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο που ο Τόμας Κρίστιανσεν… παρενέβη στην ομάδα και έκανε τις διορθωτικές του κινήσεις, οι «γαλαζοκίτρινοι» όχι μόνο σκόραραν αλλά έφτιαξαν και φάσεις για περισσότερα γκολ. Γι’ αυτό και οι πιθανότητες να σκοράρουν στο «ΓΣΠ» με την δύναμη της έδρας και του κόσμου είναι πολλές.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η ανασταλτική λειτουργία που στο πρώτο μέρος στην Νορβηγία… παρέπαιε. Μπορεί η Ρόζενμποργκ να μην ξεχειλίζει από ποιότητα, ωστόσο οι μεσοεπιθετικοί της διαθέτουν ταχύτητα και σε περίπτωση που το ΑΠΟΕΛ δεν σκοράρει νωρίς και χρειαστεί να παίξει πιο ανοικτά, θα υπάρχει ο κίνδυνος των αντεπιθέσεων.

Αν ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι ποδοσφαιριστές του βρουν τον τρόπο να κρατήσουν το μηδέν παθητικό, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης θα είναι με το μέρος τους.