''Τζάμπα'' ισοφάριση και αποκλεισμός! (φώτος/βίντεο)

Αποκλείστηκε από το Champions League συνεχίζει όμως στους ομίλους του Europa... Δεχόμενος ένα τζάμπα γκολ στο 89', ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος στο ΓΣΠ 1-1 με την Κοπεγχάγη και σε συνδυασμό με το 1-0 στη Δανία αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με την υποστήριξη του κόσμου τους κοντρόλαραν το παιχνίδι και στο 69' με τον Σωτηρίου κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς. Ενώ όλα έδειχναν ότι τουλάχιστον ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση, ο Σανταντέρ σε μια ανύποπτη φάση πέτυχε την ισοφάριση. 

Παιχνίδι υπομονής και τακτικής... 

Χωρίς την μεγάλη φάση κύλησαν τα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει όμως επιθετική διάθεση. Σταδιακά οι Δανοί κέρδισαν μέτρα και στο 9' δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Κορνίλιους που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτερμαν.  

Η συνέχεια έφερε την Κοπεγχάγη να έχει την κατοχή και να δυσκολεύει αφάνταστα τον ΑΠΟΕΛ στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να είναι ιδιαίτερα απειλητική. 

Όλα αυτά μέχρι το πρώτο μισάωρο οπότε και ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε πραγματοποιώντας μια καλή τελική προσπάθεια σε κεφαλιά του Καρλάο που πέρασε λίγο έξω. 

Από κει και πέρα, στο 39' σε κόρνερ του Αουγκούστινσον, ο Γιόχανσον έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Βάτερμαν να διώξει με υπερένταση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απάντησαν στο 41' όταν μετά από φάουλ-γέμισμα του Ορλάντι, ο Αστίθ έκανε την κεφαλιά όμως ο Όλσεν απέκρουσε δύσκολα με διπλή προσπάθεια. 

Με μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Δανών άρχισε η επανάληψη. Στο 50' Κορνέλιους μέσα από την περιοχή έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία, ενώ στο 62' δημιούργησαν ξανά ευκαιρία με τον Σανταντέρ.

Βλέποντας την ομάδα να χρειάζεται επιθετική φρεσκάδα και επιλογές, ο Τόμας Κρίστιανσεν έριξε στο παιχνίδι τον Βάντερ στη θέση του Εφραίμ. Με την είσοδό του η εικόνα βελτιώθηκε αισθητά βάζοντας πίεση και στο 63΄κατέγραψε τελική προσπάθεια με μακρινό σουτ του Γιαννιώτα. 

Μια φάση και ΓΚΟΛ! Νέα δεδομένα στο ματς... 

Μια καλή φάση ήθελε ο ΑΠΟΕΛ, τη βρήκε και τα κατάφερε... Στο 69' ο Πιέρος Σωτηρίου με έξοχο στιλ υποδέχτηκε την πάσα του Μοράις, πέρασε τον Γιόχανσον και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Τζάμπα ισοφάριση 1-1 και ψυχρολουσία! 
Ενώ η σκοπιμότητα δεν άργησε να ξεπροβάλει στις κινήσεις των δύο ομάδων και όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση, στο 86' σε μια στιγμή αδράνειας, ο Σανταντέρ, από διαγώνια θέση έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα στην κλειστή γωνιά του Βάτερμαν.

Απίθανο σενάριο και... εμφανής απογοήτευση 
Η άμεση ισοφάριση που έφερνε τον ΑΠΟΕΛ προ του φάσματος του αποκλεισμού απογοήτευσε τους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι έγινε άναρχο και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια τίποτα δεν άλλαξε με το τελικό σφύριγμα να φέρνει το 1-1.  

Σε συνδυασμό του 1-0 του πρώτου αγώνα στη Δανία η Κοπεγχάγη πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίζει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό στο Europa League. 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Ορλάντι (75' Μπρεσάν), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Εφραίμ (59' Bάντερ), Σωτηρίου

Κοπεγχάγη: Όλσεν, Άνκερσεν, Ζάνκα, Γιόχανσον, Αγκούστινσον, Βέρμπιτς, Κβιστ, Ντιλέινι, Φαλκ (46' Tούτουφ), Σανταντέρ, Κορνέλιους (79' Πάβλοβιτς)

KΙΤΡΙΝΕΣ:  Ορλάντι, Βάντερ Κβιστ, Αγκούστινσον, Ντιλέινι

**Κόπηκαν 17,310 εισιτήρια!

«Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus»

Join BetOnAlfa on FB