«Έμπειρη και επιθετική ομάδα όμως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί»

Στο άκουσμα ότι η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League έφερε στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ την Γιούνγκ Μπόις, το www.kerkida.net, επικοινώνησε με τον τεχνικό του Ερμή Νίκο Παναγιώτου.

Ο Κύπριος προπονητής σκιαγραφεί το αγωνιστικό και όχι μόνο προφίλ των Ελβετών αφού τους γνωρίζει από πρώτο χέρι όταν τους αντιμετώπισε για τον ίδιο θεσμό το καλοκαίρι του 2014. 

«Είναι μια φύση επιθετική ομάδα.  Είναι πολύ δουλευμένη ομάδα και σταθερά δεύτερη δύναμη στην χώρα πίσω από τη Βασιλεία. Τόσο η Ζυρίχη, όσο και η Γκρασχόπερς είναι μεγάλες ομάδες ωστόσο δεν έχουν την σταθερότητά της.  Συμμετέχει ανελλιπώς στην Ευρώπη και έχει πετύχει σημαντικές επιτυχίες φτάνοντας ακόμη και στους «32» ή «16» του θεσμού.  Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί σίγουρα εντός έδρας να κτυπήσει το παιχνίδι»,  τόνισε αρχικά και συνέχισε...

«Δεν ξέρω αν ακόμη κρατάει τον ίδιο σχηματισμό όμως τότε έπαιζε 3-4-3.  Παρακολουθώ την πορεία της και παρατήρησα ότι δεν κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της.  Επιτίθεται πολύ από τα πλάγια.  Παρατήρησα επίσης ότι πίστωσε τον τότε τον νεαρό τερματοφύλακά της  (Yvon Mvogo) και τα πηγαίνει πολύ καλά. Παρέμειναν καλοί παίχτες και επέστρεψε στην ομάδα επιθετικός Michael Frey». 

Για τον κόσμο, τη δυναμική της έδρας της και την ιδιαιτερότητα του συνθετικού χλοοτάπητα  ξεκαθάρισε: «Είναι ένας κόσμος διαφορετικής νοοτροπίας. Είναι πιστός πηγαίνει γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο ένθερμος όπως αυτόν του ΑΠΟΕΛ.  Σίγουρα έχει και τους φανατικούς πίσω από το πέταλο. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να κτυπήσει το παιχνίδι εκεί, φτάνει να καταφέρει να αντιπαρέλθει της δυσκολίας του συνθετικού χλοοτάπητα». 

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Ερμής αποκλείστηκε δεχόμενος δυο ήττες.  0-2 εντός και 1-0 εκτός.