(Συνέντευξη) "Είμαι εντυπωσιασμένος από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ"

Στο match programme που κυκλοφόρησε για το ματς με τον Ερμή φιλοξενούνται δηλώσεις απ' τον Ιγκόρ Ντε Καμάργκο...

Αρχικά... "Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Τον έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια και δεν είναι εύκολο μια ομάδα να είναι συνέχεια στην Ευρώπη και να παίζει στους ομίλους του Champions League. Αυτά τα δεδομένα πάντα κάνουν την απόφαση ενός ποδοσφαιριστή πολύ πιο εύκολη".

"Όλοι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι φιλόδοξοι πάντα ψάχνουν για το καλύτερο. Εγώ ως ποδοσφαιριστής πάντα θέλω να ψάχνω το καλό αποτέλεσμα, να βρίσκω καινούργια κίνητρα να αγωνίζομαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

"Στον ΑΠΟΕΛ διέκρινα ότι μπορώ να έχω τα κίνητρα που ψάχνω ως ποδοσφαιριστής. Να βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους στην Κύπρο και με την ευκαιρία να παραμένω ενεργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ.

- Είσαι στην ομάδα εδώ και 1,5 μήνα. Έχεις προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα; "“Είναι για μένα μια νέα φιλοσοφία, μια νέα στρατηγική. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστεί σε ένα νέο στιλ παιχνιδιού. Όμως το σημαντικότερο σε αυτό τον τομέα είναι να έχεις καλούς συμπαίκτες που μπορούν να σε βοηθήσουν και αυτό το έχω στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν εύκολο να νιώσω οικεία λόγω των Βραζιλιάνων που υπάρχουν στην ομάδα όμως όλοι οι ποδοσφαιριστές και ειδικά οι Κύπριοι με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχω αρχίσει να βελτιώνομαι και πιστεύω ότι θα έχω μια καλή παρουσία από την αρχή του πρωταθλήματος".

Έχεις ήδη αγωνιστεί στην Ευρώπη. Πως βλέπεις το επίπεδο της ομάδας σε σχέση με τον διαχρονικό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος; “Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ καλή. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο ΑΠΟΕΛ παίζει πάντα για να κατακτήσει το πρωταθλήματα και εγώ ήρθα ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Να ξαναγίνω πρωταθλητής. Ελπίζω αυτό τον στόχο να τον πετύχουμε όλοι μαζί και να συνδυάσω την παρουσία μου στον ΑΠΟΕΛ με τον πιο ευχάριστο τρόπο”.

Πρόλαβες να δεις κάποιες άλλες ομάδες στην Κύπρο. Έχει σχηματίσει άποψη για την δυναμικότητα τους; “Έχω προλάβει να ακούσω κάποια πράγματα. Κατάλαβα ότι διαχρονικά ο μεγάλος αντίπαλος είναι η Ομόνοια. Όμως πρακτικά έχω παίξει απέναντι στον Απόλλωνα που έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε κάποια φιλικά. Δεν έχω ακόμη σχηματίσει άποψη για όλους. Θα κάνω σίγουρα μια καλύτερη εκτίμηση στη συνέχεια. Η επαφή μου για να είμαι ειλικρινής με το κυπριακό ποδόσφαιρο προερχόταν μέχρι στιγμής μέσα από τον ΑΠΟΕΛ, γιατί όπως σας είπα είναι η μόνη κυπριακή ομάδα που ήξερα και μου κινούσε το ενδιαφέρον στην Ευρώπη. Η μόνη άλλη εμπειρία που είχα από το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι όταν είχα αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΛ. Η παρουσία των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη δείχνει ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει επίπεδο”.

Είχες την ευκαιρία να ζήσεις και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Ποιες οι εντυπώσεις σου; “Εντυπωσιασμένος. Κατάλαβα από τα παιχνίδια της Ευρώπης πόσο φανατικό είναι το κοινό της ομάδας. Αυτό μου δίνει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο ως ποδοσφαιριστή. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν απαιτητικό κοινό που θέλει να βλέπει την ομάδα του πάντα να κερδίζει. Αυτό δεν θα μπορούσε να μη συμβαίνει σε μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ. Είμαι βέβαιος ότι η υποστήριξη του κόσμου προς την ομάδα θα είναι πάντα τόσο έντονη και ότι θα μας βοηθήσει και στους αγώνες του πρωταθλήματος να πετύχουμε τον στόχο μας”.