90΄, 45΄ και ΓΚΟΛ...

Ο Γιώργος Μερκής αγωνίστηκε για 90΄ στο ματς με την Αναγέννηση έχοντας μια καλή παρουσία. Ο Τόμας Κρίστιανσεν επέλεξε τον Κύπριο στόπερ στο αρχικό σχήμα κόντρα σε ένα εύκολο αντίπαλο και ο Μερκής τα πήγε καλά.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση αντικατέστησε τον Αστίθ λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε, απέναντι σε ένα σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο έδειξε επίσης πολύ καλά στοιχεία. Ήταν πολύ σταθερός στις παρεμβάσεις του, σταματώντας αρκετές από τις επιθέσεις του αντιπάλου. 

Μετά το τέλος εκείνου του ματς λίγο ή πολύ όλοι πίστεψαν ότι θα παίξει και στο επόμενο, το χθεσινό με τον Άρη. Ο Κρίστιανσεν βλέποντας τα πολύ καλά παιχνίδια που έκανε με Αναγέννηση και Ανόρθωση τον ξεκίνησε κόντρα στον Άρη. Μάλιστα ο Μερκής πέτυχε και το πρώτου του γκολ για φέτος με πολύ όμορφη κεφαλιά. 
 
Πλέον ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ γνωρίζει ότι έχει ένα πολύ δυνατό όπλο στην φαρέτρα του ενόψει της συνέχειας των αγώνων σε Κύπρο και Ευρώπη. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Μερκής θα ξεκινήσει βασικός και στο "Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό. Πάντως με βάση την απόδοση του, αυτό κρίνεται ως ένα λογικό σενάριο.