4-2-3-1, Φορτούνης και Μαρίν!

Αλλαγή σε σχήμα και σε πρόσωπα αναμένεται από τον τεχνικό του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ενόψει ΑΠΟΕΛ.

Το ρεπορτάζ του sdna αναφέρει...

Το πείραμα του 4-4-2 απέτυχε παταγωδώς στον Ολυμπιακό, με τον Πάουλο Μπέντο να αφήνει στην άκρη τις δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Επανέρχεται το 4-2-3-1 ενόψει ΑΠΟΕΛ, με βασικούς τους Μάριν – Φορτούνη.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ σε ένα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κατάμεστο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Europa League. Ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πάνε συσπειρωμένοι ούτως ώστε να πάρουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και να επαναφέρουν την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας μετά την απροσδόκητη ήττα στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή.

Προκειμένου να έρθει το επιθυμητικό αποτέλεσμα απέναντι στην κορυφαία κυπριακή ομάδα, ο Πάουλο Μπέντο είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει τις όποιες δοκιμές έχει κάνει το τελευταίο διάστημα σε σχήματα και πρόσωπα και να επαναφέρει τη γνωστή συνταγή με τα... κατάλληλα υλικά. Άλλωστε, σε περίπτωση νίκης των «ερυθρόλευκων» -ειδικά εάν αυτή συνδυαστεί και με εμφατική εμφάνιση- ο ίδιος ο Πορτογάλος θα είναι αυτός που θα βγει περισσότερο κερδισμένος απ' όλους, αφού και αυτός δίνει τις δικές του εξετάσεις στο κρίσιμο αυτό διάστημα.

Μοιραία, ο τεχνικός των πρωταθλητών επαναφέρει το γνωστό σε όλους 4-2-3-1, ενώ επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Μάριν και Φορτούνη, δηλαδή τους 2 από τους 3 ποιοτικότερους μεσοεπιθετικούς που έχει στη διάθεσή του.

Κάπως έτσι, το σχήμα με το οποίο αναμένεται να παρατάξει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη, με βάση τα τωρινά δεδομένα, διαμορφώνεται ως εξής: Ο Λεάλι επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια, ο Φιγκέιρας θα είναι δεξιά στην άμυνα, ο Ντε Λα Μπέγια αριστερά (εφόσον προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη), με δίδυμο στόπερ τους Ντα Κόστα – Μποτία. Στα αμυντικά χαφ, το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς – Καμπιάσο θα σπάσει πολύ δύσκολα, με τον Μαρτίνς να είναι το αουτσάιντερ αντί του Αργεντινού. Ο Φορτούνης θα έχει ρόλο επιτελικού, με τον Μαρίν να ξεκινά στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Σεμπά να είναι το φαβορί για την απέναντι πτέρυγα αντί του Ελιουνούσι. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί και πάλι μόνος ο Μπράουν Ιντέγε.