ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ στον Πειραιά! (φώτος)

Μεγάλο διπλό του ΑΠΟΕΛ μέσα στον Πειραιά με 0-1 και... φουλ για πρόκριση! Ο Πιέρος Σωτηρίου στο 10ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο "Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό και ανέβασε την ομάδα του στην πρώτη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς. Η ομάδα του Κρίστιανσεν πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά από τακτικής πλευράς έκανε καταπληκτική εμφάνιση και έφτασε έτσι στο πολύ σημαντικό τρίποντο.

Ξεκίνησε ιδανικά και άντεξε στην πίεση

Το ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το ιδανικό σενάριο, με το σκορ στο 0-1. Οι ερυθρόλευκοι απ' το ξεκίνημα πήραν την επιθετική πρωτοβουλία και στο 6' είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Σεμπά που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στην απέναντι εστία και μάλιστα είχε και αποτέλεσμα: Ο Γιαννιώτας συνδυάστηκε με τον Μιλάνοφ, ο Βούλγαρος γέμισε από δεξιά και ο Πιέρος που "πρόλαβε" τον Λεάλι στην έξοδο, με κεφαλιά έγραψε το 0-1!

Ο Ολυμπιακός πήγε να "απαντησει" στο 14' όμως ο Ιντέγε δεν πρόλαβε να κάνει το κεφάλι στο γέμισμα του Φιγκέιρας ενώ στο 17' ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, όμως είχε σφυριχθεί οφσάιντ και η φάση ήταν σαν να μην έγινε ποτέ... Στο 19' η ομάδα του Μπέντο απείλησε και πάλι με κοντινή, δυνατή κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια, με τον Βάτερμαν να κάνει μια δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Ο Φορτούνης στην εκτέλεση πήγε για απευθείας γκολ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Τρία λεπτά αργότερα ο Ντα Κόστα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννιώτα (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση).

Στο 28' ήρθε άλλη μια φάση για τους γηπεδούχους, με τον Ιντέγε να γυρίζει στον Φορτούνη ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Καρλάο έβαλε το σώμα και έσωσε, με τον Βάτερμαν να είναι "εξουδετερωμένος". Με το ΑΠΟΕΛ να αντέχει στην πίεση του Ολυμπιακού φτάσαμε στο 30ο λεπτό όταν ο Βάντερ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μιλάνοφ, με τον Λεάλι να κάνει την απόκρουση. Στο 35' ήταν και πάλι η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με το σουτ του Μάριν από το ύψος της περιοχής να φεύγει λίγο έξω, στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Δύσκολες στιγμές και τεράστιο "διπλό"

Με δοκάρι για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε η "επανάληψη" αφού στο 47' ο Σεμπά έκανε συρτό γέμισμα, η μπάλα πέρασε από τρεις παίκτες του ΑΠΟΕΛ και τον Βάτερμαν και σταμάτησε στο "σίδερο". Η επόμενη στιγμή ανήκε στην ομάδα του Κρίσιτιανσεν και ήρθε στο 54' όταν Μιλάνοφ-Σωτηρίου συνεργάστηκαν όπως και στη φάση του γκολ όμως αυτή τη φορά ο Λεάλι ήταν έτοιμος στην κεφαλιά, όπως και στο μακρινό, αδύναμο σουτ του Μπερτόλιο δυο λεπτά πιο μετά.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, με τον Μερκή στο 67' να σώζει ένα σίγουρο γκολ αφού μετά από κεφαλιά του Ιντέγιε, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίκτυα όμως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο διεθνής αμυντικός έκανε την κεφαλιά και έσωσε!

Η επόμενη στιγμή ήρθε στο 80' όταν ο Ελγιουνούσι έκανε πλασέ στην κίνηση και ο Βάτερμαν έβγαλε άλλη μια δύσκολη απόκρουση, σώζοντας από μεγάλο κίνδυνο. Αντίθετα δεν χρειάστηκε στο 91' αφού το δυνατό σουτ του Μιλιβόγεβιτς πήγε λίγο έξω, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (79' Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (64' Ελγιουνούσι), Μάριν (79' Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (64' Αρτυματάς), Γιαννιώτας, (81' Αστίθ) Βάντερ (68' Εφραίμ), Σωτηρίου

Κίτρινες: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν / Σωτηρίου, Εφραίμ

Χορηγός αποστολής:

BET ON ALFA