Ο Πετεβίνος για το... διπλό στον Πειραιά

Με δηλώσεις του στον "Άστρα" και την συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος αναφέρθηκε στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

"Είναι το πρώτο διπλό σε φάση ομίλων για το ΑΠΟΕΛ. Είναι σημαντικό γιατί δεν είναι μια αδιάφορη νίκη στο τέλος των ομίλων.

Ούτε θα γράψουμε διθυράμβους ούτε θα πούμε ότι το ΑΠΟΕΛ δεν έκανε τίποτα. Από τακτικής απόψεως το ΑΠΟΕΛ έκανε σχεδόν ένα τέλειο παιχνίδι και το λέω παρά τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός. Τακτικά το πλάνο λειτούργησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Είμαστε μια ομάδα που έχει τακτική πίεσης ψηλά στους αντίπαλους αμυντικούς. Χθες στα πρώτα 15 λεπτά εκθέσαμε τον Ολυμπιακό. Επίσης και η φάση του γκολ απόρροια της τακτικής.

Εφαρμόστηκε το πλάνο από όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες φορές μας βοήθησε η τύχη. Στο δεύτερο ημίχρονο η άμεση απειλή στον Βάτερμαν ήταν στην φάση του δοκαριού και στην απόκρουση στο τέλος.

Παρά την πίεση, τακτικά και με τις αλλαγές η ομάδα μας διαχειρίστηκε σωστά το αποτέλεσμα. Πετύχαμε μια συγκομιδή που μπορεί να μην υπολογίζαμε. Νιώθουμε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι όμως κοιτάζουμε μπροστά. Έχουμε άλλο παιχνίδι σε 48 ώρες.

Η ομάδα φτιάχνεται για να εξυπηρετεί τους στόχους του ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος που το μπάτζετ είναι τόσο ψηλά, είναι για να υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που να θεωρούνται βασικοί σε οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας. Το θέμα διαχείρισης εναπόκειται σε προπονητή. Καμιά ομάδα που αγωνίζεται σε διάφορα μέτωπα δεν μπορεί να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι με την Δόξα είναι η προτεραιότητα μας, μαζί με την εκτίμηση που θα υπάρχει στην σημερινή προπόνηση. Εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν προβλήματα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια με την Γιουνγκ Μπόις, διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής. Πρέπει να πούμε ότι είναι καθοριστικά για εμάς τα δύο παιχνίδια με τους Ελβετούς. Με συγκεκριμένα αποτελέσματα θα αυξήσουμε κατακόρυφα τις πιθανότητες για πρόκριση".