Έμεινε στο... προβάδισμα (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ονειρεμένα στο "Stade de Suisse" αφού προηγήθηκε της Young Boys στο 14' με τον Εφραίμ όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Οι Ελβετοί ισοφάρισαν άμεσα και με δυο πέναλτι στην "επανάληψη" έφτασαν στο τρίποντο με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ορό που έκανε χατ-τρικ.

Ιδανική αρχή αλλά άμεση απάντηση

Χωρίς πολλά - πολλά έφυγε το πρώτο δεκάλεπτο. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε αρκετά καλά και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 10' για την ΥΒ με ένα κοντινό σουτ του Ραβέτ που πήγε έξω.

Η επόμενη ευκαιρία ανήκε στους γαλαζοκίτρινους που "χτύπησαν" στην πρώτη τους φάση: Στο 14' ο Βινίσιους με φοβερή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Εφραίμ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετική λόμπα κέρδισε τον Μβόγκο για το 0-1! Δυστυχώς, όμως, οι Ελβετοί απάντησαν άμεσα αφού στο 18' ο Σικ από αριστερά έστρωσε στον Ορό, που από κοντά πλάσαρε για το 1-1.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις μέχρι το 30' και το θετικό είναι πως οι Ελβετοί μέσα σε ένα λεπτό δέχθηκαν δυο κίτρινες (Σανόγκο, Νούχου στο 26'). Στο 31' ήρθε η επόμενη στιγμή με τον Εφραίμ από δεξιά να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ που δεν είχε τύχη ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπερτόλιο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φον Μπέργκεν (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση).

Από την άλλη η ΥΒ που πλέον κρατούσε περισσότερο την μπάλα, στο 40' και στο 43' είχε τελικές προσπάθειες με Σανόγκο και Ραβέτ, όμως ο Βάτερμαν ήταν έτοιμος.

Τίποτα... στο δεύτερο ημίχρονο

Πιο επιθετικά μπήκαν οι γηπεδούχοι στην "επανάληψη" και στο 49' μετά από λάθος του Λάγο, ο Σικ έκανε διαγώνιο σουτ, με τον Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα στο 51' όταν ο Μερκής ανέτρεψε τον Ζακάρια στην περιοχή. Ο Ορό στην εκτέλεση του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάτερμαν που απέκρουσε αλλά στο ριμπάουντ ο ίδιος παίκτης με πλασέ έκανε το 2-1.

Η εξέλιξη έδωσε την ψυχολογία στους γηπεδούχους που πλεόν έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό και είχαν την κατοχή. Το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και παρόλο που μέχρι το 65' πλησίασε 2-3 φορές την αντίπαλη περιοχή, δεν είχε τις λύσεις για να ανοίξει τον χώρο προς την εστία του Μβόγκο και να απειλήσει. Αντίθετα ήταν οι Ελβετοί που πλησίασαν σε άλλο ένα γκολ όταν στο 71' ο Ορό έκανε εξ επαφής την προβολή όμως ο Βάτερμαν έκανε την δύσκολη επέμβαση.

Η είσοδος Γιαννιώτα στο 68' δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αφού το ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να βάλει κάτω την μπάλα και να οργανωθεί. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 81' κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μοράις στον Σανόγκο (η παράβαση φαίνεται να γίνεται εκτός περιοχής). Ο Ορό ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και ευστοχώντας, "σκότωσε" το ματς.

Στο 86' θα μπορούσε να γίνει και το 4-1 όταν μετά από έξοδο του Βάτερμαν, ο Νούχου σούταρε από μακριά σε κενή εστία αλλά ήταν άστοχος.

Young Boys: Μβόγκο, Φον Μπέργκεν, Λέτσιακς, Ραβέτ (88' Ντουά), Σικ (80' Μπερτόνε), Σούτερ, Νούχου, Ζακάρια, Κούμπο, Σανόγκο, Ορό (84' Φρέι)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (50' Μερκής), Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (78' Μπρεσάν), Εφραίμ, Βάντερ (68' Γιαννιώτας), Σωτηρίου

Κίτρινες: Σανόγκο, Νούχου, Ζακάρια, Φον Μπέργκεν / Σωτηρίου, Μερκής, Μιλάνοφ

* Κόπηκαν 9533 εισιτήρια.

Χορηγός αποστολής

BET ON ALFA