Πιέρος on fire και άλλοι τρεις βαθμοί! (Φώτος)

Αν και πιέστηκε από τον Εθνικό ο οποίος έχασε τα άχαστα, το ΑΠΟΕΛ έκανε τελικά το καθήκον παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με σκορ 2-0.

Πιέρος Σωτηρίου ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του αγώνα, εξαιρετικός ο Αλωνεύτης ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο δίνοντας την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

 Σημαντικές επεμβάσεις έκανε ο Πάρντο ο οποίος μετά από καιρό πήρε φανέλα βασικού. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Η εξέλιξη του αγώνα...

Από μία φάση πριν το 5΄

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς στο ΓΣΠ οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μία ευκαιρία. Αρχικά ο Εθνικός με τον Ζελάγια να κάνει το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και τον Αστίθ να παρεμβαίνει διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 4ο λεπτό ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να απειλήσει με τον Σωτηρίου. Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ απέναντι από τον Πρόσεκ έκανε το πλασέ ωστόσο η μπάλα αποκρούστηκε. 

Εντυπωσιακός Αλωνεύτης στο 17΄ 

Σε μια πολύ εντυπωσιακή ενέργεια προέβη ο Στάθης Αλωνεύτης στο 17ο λεπτό. Ο ακραίος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έπειτα από την σέντρα του Γιαννιώτα έπιασε το γυριστό εναέριο σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 29΄ σωτήρια ο Αλεξάνδρου...

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το ημίωρο του αγώνα ο Ζελάγια έπιασε ωραίο γυριστό σουτ εντός περιοχής. Ο Πάρντο έμεινε ακινητοποιημένος ωστόσο την τελευταία στιγμή ο Αλεξάνδρου έβαλε το κεφάλι στην πορεία της μπάλας μη επιτρέποντας της να καταλήξει στα δίκτυα. 

Από το 30΄ μέχρι το 36΄ ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά με το ΑΠΟΕΛ να πιέζει την εστία του Πρόσεκ. Αρχικά στο 34΄ ο Πιέρος με προβολή είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας εκτός περιοχής επιχείρησε το σουτ όμως και πάλι ο Πρόσεκ μπλόκαρε την μπάλα.

ΔΟΚΑΡΙ στο 38΄ 

Ο Πιντσέλι λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων βρέθηκε εντός της περιοχής του Πάρντο έπειτα από εκτέλεση φάουλ, έπιασε το σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βέλγοισπανού. 

Απάντηση και παρολίγον αυτογκόλ...

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπερτόλιο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια και αριστερά, η μπάλα όμως έπειτα από παρέμβαση του Κατσαράβα κατέληξε λίγο έξω από τον εστία του Πρόσεκ. Τυχερός ο αμυντικός του Εθνικού ο οποίος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα του.  

Τρελός ρυθμός προς το τέλος του πρώτου μέρους...

Στο 43ο λεπτό του αγώνα ο Κατσαράβα απέναντι από τον Πάρντο έκανε ωραίο πλασέ όμως ο κίπερ του ΑΠΟΕΛ έσωσε διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Φουριόζος ο Εθνικός! 

Πολύ καλά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός δημιουργώντας δύο ευκαιρίες! Αρχικά ο Κατσιαράβα εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ, έκανε το σουτ όμως ο Μερκής έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα και ενώ ο Πάρντο ήταν εξουδετερωμένος. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζελάγια φάτσα με τον κίπερ του ΑΠΟΕΛ έκανε το σουτ όμως ο Βελγοισπανός έδιωξε σε κόρνερ. 

Ο Βινίσιους στο 50΄ 

Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε στις ευκαιρίες του Εθνικού στο 50΄. Ο Βινίσιους έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ όμως ο Πρόσεκ έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Κατσαράβα σε τετ α τετ αδράνησε 

Στο 53΄ ο Κατσαράβα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πάρντο ωστόσο αδράνησε και τελικώς η μπάλα κόντραρε στον Μιλάνοφ και κατέληξε εκτός. 

ΓΚΟΛ ο Πιέρος

Στο 56ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Πιέρο! Ο Μιλάνοφ από δεξιά, έκανε την σέντρα με το δεξί και ο Σωτηρίου με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Συνδυασμός Μπρεσάν Εφραίμ... 

Στο 65΄ ο Εφραίμ έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση έπειτα από το στρώσιμο με το κεφάλι του Μπρεσάν όμως ο Πρόσεκ μπλόκαρε. 

Ασίστ ο Στάθης ΓΚΟΛ ο Πιέρος!

Το ΑΠΟΕΛ "καθάρισε" το παιχνίδι στο 75΄ με τον Πιέρο Σωτηρίου. Ο Αλωνεύτης πήρε την μπάλα από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Πιέρος με προβολή νίκησε τον τερματοφύλακα του Εθνικού για δεύτερη φορά. 

ΔΟΚΑΡΙ με Μπρεσάν! 

Στο 83΄ ο Ρενάν Μπρεσάν εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι του Πρόσεκ. 

Πέρασε και τον τερματοφύλακα ο Μπρεσάν όμως αστόχησε...

Ένα λεπτό μετά την εκτέλεση του φάουλ ο Βραζιλιάνος έφτασε μια ανάσα από το πρώτου τέρμα με το ΑΠΟΕΛ. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων πέρασε και τον τερματοφύλακα όμως αστόχησε σε κενό τέρμα στέλλοντας την μπάλα άουτ. 

Από κει και πέρα το ΑΠΟΕΛ κράτησε την μπάλα με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ στο ΓΣΠ. Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε την 7η του νίκη στο πρωτάθλημα. 

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αλεξάνδρου, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αρτυματάς, Αλωνεύτης, Βινίσιους, Μπερτόλιο (58;  Μπρεσάν), Γιαννιώτας (59΄ Εφραίμ), Πιέρος (79΄ Ντε Καμάργκο)

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Εφραίμ, Ορλάντι, Ντε Καμάργκο, Λάγο, Λάτσι, Μοράις, Σέρτζιο, Ιωάννου, Βάντερ, Μπρεσάν.

Εθνικός Άχνας: Πρόσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Ιλουρίτζε, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσιούνοφ, Ντόβνια, Ζελάγια

Στον πάγκο: Αράμπαλ, Πογιατζής, Χάτζιαρος, Κονέ, Χατζηβασίλης, Κουής, Ηλία, Παπαγεωργίου, Μουλαζίμης, Αρέστη, Κουκουμάς

Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ

Α' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Αριστείδης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σπανός Χριστάκης

4ος Διαιτητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Λοϊζου Λοϊζος