“Νιώθω ήδη καλύτερα, είναι πλέον θέμα του προπονητή” (Φώτος)

Ο Ρενάν Μπρεσάν είναι ο παίκτης που φιλοξενείται στο match programme του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Από την Βραζιλία στη Λευκορωσία στη συνέχεια Ρωσία, Πορτογαλία και τώρα Κύπρος. Πως επέλεξες τον ΑΠΟΕΛ για τη συνέχεια της καριέρας σου;

“Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Κερδίζει συνεχώς τίτλους και αγωνίζεται στην Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το όνομα της ομάδας έχει ταξιδέψει παντού. Για μένα η ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΑΠΟΕΛ μου “ξυπνούσε” το κίνητρο που είχα στην Μπάτε Μπόρισοφ. Να έρθω σε μια ομάδα πρωταθλήτρια που θα μου έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψω στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, να βρω το κίνητρο που είχα ανάγκη σαν ποδοσφαιριστής. Είμαι ευτυχισμένος που η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα”

Θεωρείς τον ΑΠΟΕΛ δηλαδή ως μια ευκαιρία να ξανανέβεις επίπεδο;

“Εννοείται. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και με καλή προπονητική ομάδα που μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να φορέσω ξανά το στέμμα του πρωταθλητή. Να μου δώσει ξανά τις ευκαιρίες που έψαχνα, αφού αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο.”

Είσαι ποδοσφαιριστής με εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες. Νιώθεις έτοιμος να διεκδικήσεις θέση στην ενδεκάδα;

“Κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται να παίζει για να βελτιώνεται. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω και καλύτερα. Πιστεύω ότι αυτό θα έρθει μέσα από τα αγωνιστικά λεπτά. Νιώθω ήδη καλύτερα. Όταν ήρθα οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για μένα. Πάρα πολύ ζέστη, κάτι που είχα να συναντήσω από τον καιρό που έπαιζα στη Βραζιλία. Υπάρχει πολύς συναγωνισμός αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Δουλεύω σκληρά και ήρθα στο ΑΠΟΕΛ για να αγωνίζομαι. Προσπαθώ να βελτιώνομαι, ξέρω ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμως νιώθω έτοιμος. Άρα πλέον είναι θέμα του προπονητή πότε θα με χρησιμοποιεί”.

Μετά από 7 αγωνιστικές τι συμπεράσματα έχεις βγάλει;

“ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έχουν τις καλύτερες και τις πιο αποτελεσματικές ομάδες. Μου αρέσει ο Απόλλων αλλά δεν έχει καλά αποτελέσματα. Η ΑΕΛ και η Ομόνοια ξεκίνησαν καλά ενώ η Ανόρθωση όχι. Δεν την βλέπω να προχωρά. Πιστεύω ότι ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ δείχνουν πιο έτοιμες αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα”

Σε σχέση με τα άλλα πρωταθλήματα πως βλέπεις το κυπριακό πρωτάθλημα;

“Μοιάζει πολύ με το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας σε ανταγωνισμό. Δεν είναι όπως στην Πορτογαλία που υπάρχουν 2-3 ομάδες και οι άλλες είναι κατώτερου επιπέδου. Επίσης εδώ στην Κύπρο το πρωτάθλημα είναι περισσότερο τεχνικό. Οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν όμορφο, δημιουργικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως βλέπω όταν αγωνίζονται μαζί μας ότι περισσότερο προσπαθούν να αμυνθούν, όμως υπάρχουν και ομάδες που δεν συγκαταλέγονται στις μεγάλες, οι οποίες έχουν τεχνίτες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Όπως στο πρόσφατο παιχνίδι μαζί μας, με τη Δόξα όπου είχαμε ένα καλό τεχνικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες”.