Ο Άλεξ στο kerkida- Τι είπε για Στάικο, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και όχι μόνο

Ο Άλεξ Κωνσταντίνου επιχειρεί να κάνει… restart στην καριέρα του και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να… ανεβάσει ξανά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σιγά-σιγά άρχισε να τον εμπιστεύεται ο Στάικος Βεργέτης και ο 24χρονος ακραίος επιθετικός ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Περίμενε με ανυπομονησία να του δοθούν οι ευκαιρίες από το τεχνικό τιμ και δείχνει αποφασισμένος να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Είναι αλήθεια ότι αδικήθηκε με τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής που είχε και γι΄ αυτό το λόγο είχε ζητήσει πρόσφατ να αποχωρήσει από την ομάδα. Όμως, ο Ελλαδίτης προπονητής του είχε υποσχεθεί ότι θα τον χρησιμοποιήσει περισσότερο στη συνέχεια και ανακάλεσε. 

Με αφορμή την εξαιρετική απόδοση που είχε στο ματς απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net συνομίλησε μαζί του.

Άλεξ, προηγήθηκε η Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, αλλά ηττηθήκατε... 

Δώσαμε μεγάλη «μάχη» κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος στην έδρα του. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να κερδίζαμε ή να μην δεχόμασταν την ήττα. Είναι η πιο γλυκιά ήττα σε εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου. Στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε το σκηνικό στο «Αμμόχωστος». Η πρόκριση θα κριθεί στην έδρα μας. Όλα είναι ανοιχτά. Το ΑΠΟΕΛ παραμένει φαβορί, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι για την πρόκριση.

Ένα σχόλιο για τη δική σου παρουσία. Έκανες ίσως την καλύτερη σου εμφάνιση με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.

Χρειάζομαι παιχνίδια για να βρω τα πατήματά του. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι στο 100%. Κόντρα στο ΑΠΟΕΛ έκανα καλό παιχνίδι, αλλά ταλαιπωρούμε από ίωση τις τελευταίες μέρες. Θα μπορούσα να κάνω και καλύτερο ματς. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου.

Θα τα καταφέρει η Νέα Σαλαμίνα να τερματίσει στην 6η θέση;

Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Δύσκολα τα πράγματα, αλλά αν σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας θα τερματίσουμε στην 6η θέση. Είναι σημαντικό για την ομάδα για λόγους πρεστίζ και οικονομικούς, να τερματίσει στο πρώτο γκρουπ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η άποψή σου για τον Στάικο Βεργέτη;

Ναι μεν ένιωθα αδικημένος με τον χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός προπονητής. Αντίθετα, η ομάδα έχει ένα πολύ καλό και σοβαρό προπονητή. Ο κ. Βεργέτης μπορεί να πετύχει πολλά με τη Νέα Σαλαμίνα. Θέλει πολύ και ο ίδιος να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες.

Πως βλέπεις τη «μάχη» του τίτλου; 

Το ΑΠΟΕΛ είναι για άλλη μία χρονιά το ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει ένα πλούσιο και έμπειρο ρόστερ. Από κει και πέρα, πιστεύω ότι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει περισσότερο το ΑΠΟΕΛ είναι ο Απόλλωνας. Με την αλλαγή προπονητή αυτή η ομάδα επιβεβαιώνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Η ΑΕΛ είχε μία πολύ καλή παρουσία, αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως εκτιμώ ότι είναι πολύ σοβαρή η απώλεια του Σόουζα λόγω τραυματισμού. Πλέον, αποτελεί ερωτηματικό για μένα η ΑΕΛ. Η ΑΕΚ δείχνει επηρεασμένη από τον τραυματισμό του Τόμας και δεν με πείθει σε μεγάλο βαθμό. Η Ομόνοια θα μπορούσε για περισσότερα, αλλά παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ένα μήνυμα για τους χιλιάδες φίλους της Νέας Σαλαμίνας;

Όπως το είπες, είναι χιλιάδες οι Σαλαμιναίοι. Το ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει αρκετό κόσμο που δυστυχώς αρκετοί δεν έρχονται στο γήπεδο. Η ομάδα θα πρέπει να τους… ξεσηκώσει από τους καναπέδες. Με τη δική μας απόδοση να τους αναγκάσουμε να επιστρέψουν μαζικά στο γήπεδο. Να παραμείνουν δίπλα μας αυτοί που έρχονται και να είναι σίγουροι ότι σε κάθε αγώνα θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.