Και τώρα... στην κόλαση του ΓΣΠ! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ έκανε τεράστια προσπάθεια μέσα στο "Σαν Μαμές" και παρόλο που ηττήθηκε με 3-2 από την ανώτερη Αθλέτικ, τα γκολ που πέτυχε εκτός μετατρέπουν σε μεγάλο ντέρμπι τον επαναληπτικό του ΓΣΠ. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Πίεση, γκολάρα Εφραίμ και άμεση απάντηση

Οι Βάσκοι μπήκαν φουλ επιθετικά και άσκησαν μεγάλη πίεση. Στο 5' είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια με τρια σουτ που πήγαιναν στον στόχο αλλά ανακόπηκαν ενώ στο 13' ήρθε και η πρώτη ευκαιρία με σουτ του Γκαρσία που κόντραρε στον Μερκή, όμως ο Βάτερμαν έκανε την απόκρουση. Πάντως από τα πρώτα λεπτά το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε δυο κίτρινες (Εφραίμ, Μερκής) και αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο του να αμυνθεί... Στο 18' ήρθε άλλη μια μεγάλη φάση, με τον Μουνιαΐν από κοντά να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι. Από την πλευρά της Κυπριακής ομάδας, η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 23' με τον Πιέρο να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεράι, ο οποίος με το σώμα τον εμπόδισε.

Σταδιακά πάντως οι γαλαζοκίτρινοι μπόρεσαν και κράτησαν λίγο την μπάλα και έτσι έσπασαν τον τρελό ρυθμό της Αθλέτικ, που απείλησε ξανά στο 29' πλέον, όταν ο Μεκρής έκανε σωτήριο τάκλιν πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Αντούριθ, ένα μέτρο πριν το τέρμα.

Και εκεί που σταδιακά η Αθλέτικ "ξεφούσκωσε" το ΑΠΟΕΛ χτύπησε... Στο 36' ο Βινίσιους έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Εφραίμ που από αριστερά πάτησε περιοχή και με καταπλητικό σουτ έκανε το 0-1! Δυστυχώς, όμως το προβάδισμα κράτησε ελάχιστα. Στο 38' ο Βάτερμαν έβγαλε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Γουίλιαμς όμως στην εξέλιξη ο Μπαλενσιάγα σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Μιλάνοφ και τον Μερκή και πήγε στο τέρμα σε μια πολύ άτυχη στιγμή...

Δυο οι Ισπανοί αλλά ο Γιαννιώτας άλλαξε τα πάντα

Όπως αναμενόταν η εικόνα ήταν περίπου η ίδια στην "επανάληψη". Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και έψαχναν τους χώρους για το γκολ, όμως το ΑΠΟΕΛ κρατούσε αρκετά καλά και δεν επέτρεψε να γίνουν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 60', πέρα από μια προβολή του Αντούριθ στο 59' που πήγε έξω. Ωστόσο στο 61' οι Βάσκοι "χτύπησαν" μετά από λάθος του Γιαμπερέ, με τον Αντούριθ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει από κοντά για το 2-1. Στο 64' λίγο έλειψε να έρθει άλλο ένα γκολ, όμως ο Μουνιαΐν δεν σημάδεψε καλά από κοντά.

Από την δική του πλευρά, το ΑΠΟΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 67' όταν ο Ιραϊθόθ έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ντε Καμάργκο και η μπάλα πήγε στο δοκάρι!

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, λίγο αργότερα η ομάδα του Βαλβέρδε μετουσίωσε σε ακόμα ένα γκολ την υπεροχή της, αφού στο 72' ο Γουίλιαμς έκανε με κεφαλιά το 3-1. Τρία λεπτά αργότερα είχε, μάλιστα, και νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Σαν Χοσέ αυτή την φορά, που πήγε λίγο ψηλά ενώ στο 80' ο Βάτερμαν έπιασε την κεφαλιά του Μουνιαΐν.

Σταδιακά οι Βάσκοι... ξεφούσκωσαν και το ΑΠΟΕΛ στην δεύτερη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε σε ένα γκολ που αλλάζει τα πάντα ενόψει επαναληπτικού. Ο Γιαννιώτας στο 89' μπήκε στην περιοχή και σούταρε για το 3-2 που αυτόματα μετατρέπει σε... ντέρμπι το ματς στο ΓΣΠ.

Αθλέτικ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Λαπόρτ, Ετσεμπαρία, Ιτουράσπε (57' Σαν Χοσέ), Μπαλενσιάγα (57' Λεκουέ), Γεράι, Γκαρσία, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς (78' Σουσαέτα), Αντούριθ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας, Εφραίμ (73' Αλωνεύτης), Μπερτόλιο (60' Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου (78' Αστίθ)

Κίτρινες: Γκαρσία, Λαπόρτ / Εφραίμ, Μερκής, Γιαννιώτας, Γιαμπερέ

Η αποστολή στο Μπιλμπάο επιχορηγείται από την BetOnAlfa