Αρνητικό εκτός έδρας ρεκόρ για τη Μπιλμπάο

Με το μυαλό στον επαναληπτικό αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει το απόγευμα (17:15) τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της La Liga.

Μακριά από το «Σαν Μαμές» η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι καθόλου αποτελεσματική στη σεζόν που διανύουμε. Έχει την χειρότερη επίθεση με 7 γκολ στο ενεργητικό της σε 10 αγώνες ενώ έχει πετύχει μόλις δύο νίκες (2-2-6). Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχει να… βγάλει διπλό (νίκη επί της Γρανάδα με 2-1). 

Στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, έχει σημειώσει μόλις 1 γκολ.

Στην Ευρώπη, στους τρεις φετινούς εκτός έδρας αγώνες που έδωσε στους ομίλους του Γιουρόπα, είχε απολογισμό 2 ήττες (3-0 Σασουόλο, Γκενκ 2-0) και μία ισοπαλία (Ραπίντ Βιέννης 1-1).

Στα της σημερινής αναμέτρησης, ο Βαλβέρδε δεν έχει στη διάθεσή του τον βασικό αριστερό μπακ Μίκελ Μπαλενθιάγα. Εκτιμάται ότι ο  Ισπανός τεχνικός θα κάνει ροτέισιον ενόψει ΑΠΟΕΛ.

Απέναντι στη Βαλένθια ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα συμπληρώσει 290 αγώνες στον πάγκο της Μπιλμπάο και θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο της ομάδας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Χαβιέρ Κλεμέντε.