ΑΕΛ, Μπιλμπάο, κόσμος και γήπεδο (Πετεβίνος)

Στον Άστρα 92.8 μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Ο Νεκτάριος αναφέρθηκε πέραν του αγώνα με την ΑΕΛ και για το κρίσιμο παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο της Πέμπτης, τον κόσμο αλλά και για το θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά:

"Για εμάς ήταν ενα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι γιατι το ενδεχόμενο της νίκης θα μας πρόσφερε την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και την επέκταση της βαθμολογικής διαφοράς και ταυτόχρονα την καλή ψυχολογία ενόψει μιας δύσκολης συνέχειας.  Θεωρώ ότι το εχει αποδείξει η ομάδα απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι ήμασταν πλήρως προσηλωμένοι προς τον αντίπαλο και παρά τις εκτεταμένες αλλαγές που έγιναν στην εντεκάδα, αποδείξαμε ως ομάδα ότι έχουμε ποιότητα και βάθος, έχουμε ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και ντέρμπι κορυφής απέναντι σε μια ομάδα που είναι η μοναδική που μας κέρδισε σε αυτες τις 24 αγωνιστικές και θέλαμε να πάρουμε αυτό το σημαντικό τρίποντο.  Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η νίκη ήρθε με ένα πολύ απόλυτα δίκαιο τρόπο και αναγνωρίσιμο απο τον ίδιο τον προπονητή της αντιπάλου ομάδας κάτι που σημαίνει πως και η απόδοση της δικής μας ομάδας ήταν σε επίπεδο που εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι της πρόκρισης που είναι αυτό με την Μπιλμπάο την Πέμπτη."

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και για την χθεσινή του παρουσία στο γήπεδο που ήταν γύρω στις 7.000 οπαδούς ..σαφώς θα μπορούσαμε και για περισσότερους αλλά σίγουρα ήμαστε ικανοποιήμενοι για την υποστήριξη από αυτών που ήταν στο γηπεδο που ήταν έντονη και πάρα πολύ βοηθητική για την ομάδα.  Από εκεί και πέρα η δύναμη του κόσμου και ο ρόλος που παίζει σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια είναι διαπιστωμένος αμέτρητες φορές γι' αυτό ειναι που απο πλευράς της ομάδας γίνεται συνεχές κάλεσμα για τον κόσμο...ένα κάλεσμα που έχει ανταπόκριση και οι ρυθμοί της προπώλησης αυξάνονται και πιστεύω θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες μέρες, ετσι ώστε να έχουμε μια μαζική παρουσία και μια δυνατή υποστήριξη απο πλευράς της ομάδας αλλά το πιο σημαντικό από όλα που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά είναι και η ίδια η ομάδα να υποστηρίξει τον εαυτό της απέναντι σε ένα παρα πολύ ισχυρό αντίπαλο με υψηλή ποιότητα, το έχουμε διαπιστώσει και στο πρώτο αγώνα, θα το διαπιστώσουμε και στον δευτερο.. αυτό ειναι βέβαιο αλλά εκει θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις δικές μας δυνάμεις, την δική μας ψυχη, το δικό μας πάθος και την δική μας καρδιά, ετσι επιτυγχάνονται οι ευρωπαικές υπερβάσεις. Θα είναι σημαδιακό παιχνίδι, θα ξεπεράσουμε τις 180 ευρωπαικές συμμετοχές.

"Το θέμα του γηπέδου χρειάζεται ακόμη χρόνο, αυτή τη στιγμή ήμαστε στην φάση να εκδοθεί ένα κονδυλη για βιωσιμότητα του γηπέδου, το κοιτάζουμε πολύ σοβαρά θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε αυτό και να γνωρίζουμε ακριβώς αν θα υπάρχει η θετική εξέλιξη.  Είναι προτεραιότητα ο χώρος του Μακαρείου όχι η μοναδική επιλογή.  Θα δοθεί μια δυνατότητα για μελέτη σε ανθρώπους που είναι αρμόδιοι για να μας δώσουν και άλλες επιλογές σε ότι αφορά να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος να έχει την δυνατότητα.  Μπορεί το Μακάρειο να ειναι η ιδανική περίπτωση λόγω του ότι υπάρχει είδη εκεί η γηπεδική εγκατάσταση αλλά πρεπει να εξετάζουμε και τις άλλες περιπτώσεις γιατι σαφώς και δεν ειναι δεδομένο οτι μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να πάρει το Μακάρειο."