Τα "αιώνια δώρα"

Στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ επικρατώντας της Ανόρθωσης, εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" της Ομόνοιας η οποία εξήλθε ισόπαλη με την ΑΕΚ στην Λάρνακα και αύξησε την διαφορά του από τις πιο κάτω θέσεις. Το ίδιο συνέβη βέβαια και με το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΛ - Απόλλωνας. 

Η δεύτερη αγωνιστική κύλησε με τον ίδιο περίπου τρόπο για τους "γαλαζοκίτρινους" οι οποίοι είδαν την ΑΕΚ μετά την ήττα της από τον Απόλλωνα να μένει πολύ πίσω και αποσπάστηκαν στο συν εφτά από την δεύτερη θέση.

Αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για τις ομάδες που αγωνίζονται στα Play Offs να εκμεταλλευτούν τα στραβοπατήματα των υπολοίπων, είτε για να ανέβουν θέσεις, είτε για να πλησιάσουν τους από πάνω και το ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει στο 100%.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν η Ομόνοια του θα  κάνει ακόμα ένα "δώρο" στο ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη αγωνιστική αφού φιλοξενεί τον Απόλλωνα και αν η ομάδα του Κρίστιανσεν φύγει μ΄ ένα σημαντικό διπλό από την Λάρνακα, βγάζοντας ουσιαστικά εντελώς νοκ άουτ την ΑΕΚ από την υπόθεση τίτλος.