Τεστ βάθους-επάρκειας έστω και χωρίς Βίνι

Το βάθος και η φετινή επάρκεια του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ κάλλιστα θα μπορούσε να μετρηθεί μέσα από την ανταπόκριση της ομάδας στο διάστημα αποχής ενός τόσο σημαντικού ποδοσφαιριστή.  Ε λοιπόν, ένα τέτοιο παράδειγμα  αποτελεί φυσικά και η περίπτωση Βινίσιους. 

Σίγουρα ό,τι και να πει κανείς άλλη ομάδα οι γαλαζοκίτρινοι με τον Βίνι στην σύνθεσή τους, όμως βάσει αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα αποδεικνύουν πως ακόμη και σε αυτό το τεστ αντοχής  είναι τόσο καλά στελεχωμένοι που είναι σε θέση να καλύψουν την κάθε απρόσμενη απώλεια. 

Μιλώντας πάντοτε για το θεσμό του πρωταθλήματος, έχοντας τον εκτός επιλογών από  τις 20 Φεβρουαρίου ενάντια στην ΑΕΛ (οπότε σκόραρε και έγινε αλλαγή στο 85’)  το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν μετρά τέσσερα ντέρμπι με μοναδική απώλεια την εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα. 

*Τραυματίστηκε στο ευρωπαικό παιχνίδι με την Μπιλπάο. 

Με απλά λόγια, κόντρα στη λογική ή εικασίες επηρεασμού πέρασε με θετικό πρόσημο όλες τις καθοριστικές αναμετρήσεις  που θα μπορούσαν να τύχουν στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Χαρακτηριστικά, κατάφερε να ξεπεράσει ένα δύσκολο πρόγραμμα έχοντας κατά σειρά:  Απόλλωνα (25η αγωνιστική - εκτός),  Ομόνοια (26η αγωνιστική - εντός),  Ανόρθωση (1η αγωνιστική α’ ομίλου - εκτός) και ΑΕΛ εσχάτως (2η αγωνιστική α’ ομίλου εντός). Κέρδισε δηλαδή, 6 από τους 9 διαθέσιμους βαθμούς. 

-Μόνο τρέχον πρωτάθλημα ο Βραζιλιάνος μέσος  μετρά αισίως 23 συμμετοχές (όλες βασικός) και έξι γκολ. Αυτό μεταφράζεται σε 1966 λεπτά παρουσίας.