Πιέρος και Ποτέ (Από τα 42 στα 69)!

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι στατικό... Προπονητές/παίκτες/διοικούντες πάνε κ΄ έρχονται όμως οι ομάδες παραμένουν, όπως παραμένουν ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητες τους, οι στόχοι τους.

Στο ΑΠΟΕΛ σταθερά, στόχος παραμένει ο ίδιος. Πρωτάθλημα,κύπελλο και διάκριση στην Ευρώπη.

Στο ποδόσφαιρο έχει μεγάλη σημασία για επίτευξη των στόχων η αποτελεσματικότητα, δηλαδή το γκολ. Όταν βάζεις γκολ αυξάνεις τις πιθανότητες να πετύχεις. Το ΑΠΟΕΛ χάνει (με το αζημίωτο) τον Πιέρο. Τον παίκτη που έκανε μεγάλη βελτίωση, βοήθησε αφάνταστα και στο τέλος... γέμισε και τα ταμεία του συλλόγου. Χάθηκε ο Πιέρος και ήδη στην ομάδα ήρθε ο αντικαταστάτης του, ο Μίκαελ Ποτέ.

Έχει ενδιαφέρον να καταθέσουμε τα στοιχεία/αριθμούς που συνοδεύουν τους δύο παίκτες, Πιέρο-Ποτέ.

Ο ΠΙΕΡΟΣ σε 4 χρόνια στο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε 113 φορές και σκόραρε 42 τέρματα. Το ίδιο διάστημα, την τετραετία αυτή ο Ποτέ αγωνίστηκε σε 3 ομάδες, Adana Demirspor, Ομόνοια και Dynamo Dresden. Μέτρησε 138 συμμετοχές και 69 τέρματα! (πέτυχαν και από ένα τέρμα με τις Εθνικές τους ομάδες).

Οι αριθμοί του Ποτέ είναι καλύτεροι από του Πιέρου. Ζητούμενο για τον Αφρικανό να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στο ΑΠΟΕΛ. Αν αυτό γίνει τότε οι πρωταθλητές θα είναι διπλά κερδισμένοι. Γιατί... έβγαλαν χρήμα από τον παικταρά Πιέρο και έφεραν στην ομάδα ένα άξιο αντικαταστάτη.

Ο χρόνος θα δείξει...