(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) "Γρήγορος, έξυπνος και παθιασμένος ο Farías"

Επιχειρήσαμε νωρίτερα να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του Agustín Farías με βάση τις πληροφορίες που είχαμε. Ψάχνοντας περισσότερο για τον Αργεντινό, επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας "El Mercurio", Rodrigo Fuentealba και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για το νέο παίκτη του ΑΠΟΕΛ...

-Ποιό είναι το αγωνιστικό προφίλ του Farías; "Eίναι ένας πολύ ταλαντούχος μέσος. Καλός με την μπάλα στα πόδια, παίζει κυρίως στον άξονα αλλά δεν έχει πρόβλημα να παίξει και δεξιά ή αριστερά στη μεσαία γραμμή. Στην Palestino ήταν βασικός και βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στις δυο σημαντικότερες ομάδες της Χιλής, την Colo Colo και την Universidad de Chile".

-Είναι παίκτης που παίζει με πάθος ή είναι ήρεμος στο γήπεδο; "Παίζει με πολύ πάθος. Τρέχει συνεχώς πάνω στους αντιπάλους και έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση".

-Το επίπεδο στην Κύπρο είναι αρκετά ψηλό και το ΑΠΟΕΛ έχει στόχο τους Ευρωπαϊκούς ομίλους. Πιστεύεις ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο; "Ναι, είναι ένας γρήγορος παίκτης με πολύ καλή τεχνική και πολύ παθιασμένος".

-Η σχέση του με τους οπαδούς πως είναι; "Η Palestino δεν είναι ομάδα με πολλούς φιλάθλους όμως έχει μια καλή σχέση με τον κόσμο και με τους δημοσιογράφους".

-Κατά την γνώμη σου ποιά είναι τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του; "Η ταχύτητα, η εξυπνάδα και το πάθος".

-Μπορεί να παίξει και στην άμυνα, όχι μόνο στη μεσαία γραμμή, έτσι; "Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας".

-Το 2009 έπαιξε στον Απόλλωνα ο συμπατριώτης σου, Mauricio Pinilla. Εξαιρετικός παίκτης. Ο Farías σε τι επίπεδο είναι αν τον συγκρίνουμε με τον Pinilla; "Θα έλεγα ότι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο".