Το «πολυβόλο» της Dudelange στο kerkida: «Δύσκολος αντίπαλος το ΑΠΟΕΛ, αλλά θέλουμε να προκριθούμε»

Είναι το «κανόνι» της F91 Dudelange, της αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ στον Β’ Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και με τα στοιχεία που διαθέτει αναμφίβολα αποτελεί το «αστέρι» της ομάδας του.

Ονομάζεται David Turpel  και είναι ο Λουξεμβούργιος επιθετικός που ξεχωρίζει στην F91 Dudelange.

Ο 24 φορ σε 3 χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Λουξεμβούργου αγωνίστηκε σε 73 ματς και σκόραρε 48 φορές!

Ο νεαρός διεθνής μιλάει αποκλειστικά στο kerkida.net για την κλήρωση που έφερε στο δρόμο τους το ΑΠΟΕΛ, σχολιάζει το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην Κύπρο και δηλώνει πως θέλει να αντικρίσει ένα γεμάτο ΓΣΠ. 

Γνωρίζεις κάτι για την Κύπρο, για τις ομάδες μας;
«Ναι, φυσικά και γνωρίζω την Κύπρο, ξέρω και μερικές από τις ομάδες σας. Γνωρίζω καλά τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ τον Ντε Καμάργκο αλλά όχι κάτι περισσότερο από αυτό».

Η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο σας το ΑΠΟΕΛ. Ποια είναι η γνώμη σου;
«Νομίζω ότι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος επειδή έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοιους αγώνες και είναι σίγουρο ότι θα παίξουν για να περάσουν στο επόμενο στάδιο της διοργάνωσης. Για εμάς κάθε ομάδα θα ήταν δύσκολη.Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έκανε τα τελευταία χρόνια πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτήν την διοργάνωση, γι 'αυτό θα είναι δύσκολο για εμάς αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο, έτσι θα προσπαθήσουμε  να κάνουμε το καλύτερό για εμάς γιατί όλοι έδωσαν τα πάντα την τελευταία σεζόν για αυτούς τους αγώνες».

Πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο, γεμάτο γήπεδο, υψηλές θερμοκρασίες , πως το περιμένεις;
«Γνωρίζω για τις καιρικές συνθήκες. Κάθε μέρα είναι στους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις συνθήκες δεν μπορούμε να επιλέξουμε.Φυσικά περιμένουμε το παιχνίδι και ελπίζω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα».

Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου, νιώθεις το βάρος ότι στηρίζονται σε σένα;
«Δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα πέρυσι και τώρα έχουμε κάνει κάποιες καλές μεταγραφές για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν είναι πάντα ο επιθετικός, είναι ένα ομαδικό άθλημα, χωρίς τους άλλους δεν θα σκοράρω. Εγώ απλά κάνω τη δουλεία μου όσο πιο καλά μπορώ όπως και οι συμπαίκτες μου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια να κοιτάξουμε μπροστά, για να κάνουμε ίδιες σεζόν στο Λουξεμβούργο όπως τα τελευταία δύο χρόνια».

Κάτι για το τέλος..
«Προς το παρόν εστιάζουμε την προσοχή μας στα δύο αυτά παιχνίδια, θα κάνουμε μια καλή προετοιμασία για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».