250 ή 100 χιλιάδες από Πιέρο στο ΑΠΟΕΛ; (όλα τα δεδομένα)

Σε αρκετές μεταγραφές μπαίνουν ειδικοί όροι που προνοούν επιπλέον έσοδα για την ομάδα που... πουλάει και αυτό έγινε και στην περίπτωση της μετακίνησης του Πιέρου απ' το ΑΠΟΕΛ στην Κοπεγχάγη. Οι γαλαζοκίτρινοι δεδομένα θα έχουν και έξτρα οικονομικό όφελος, πέραν του αρχικού ποσού που πλήρωσαν οι Δανοί.

Αυτή την στιγμή το ΑΠΟΕΛ έχει εξασφαλισμένες τουλάχιστον άλλες 100 χιλιάδες ευρώ αφού η Κοπεγχάγη είναι ήδη στους ομίλους του Εuropa League. Αν αποκλείσει την Qarabag (έχασε 1-0 στο Αζερμπαϊτζάν) και μπει στους ομίλους του Champions League, το ποσό ανεβαίνει στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο μπόνους δεν ισχύει μόνο για φέτος αλλά για κάθε χρονιά που θα μπαίνει η Κοπεγχάγη σε ομίλους, όσο έχει τον Πιέρο στο ρόστερ της. Θυμίζουμε πως ο διεθνής στράικερ υπέγραψε για 5 χρόνια στην πρωταθλήτρια Δανίας επομένως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει έξτρα έσοδα για άλλα τέσσερα χρόνια, εκτός από φέτος.

Μια σημαντική λεπτομέρεια, όμως, είναι πως το συνολικό ποσό από τον συγκεκριμένο όρο δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 600 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή αν η Κοπεγχάγη για παράδειγμα μπει στους ομίλους του Champions League και τα πέντε χρόνια, το ΑΠΟΕΛ δεν θα πάρει 1,25 εκατομμύρια (5 Χ 250 χιλιάδες) αλλά 600 χιλιάδες.

Ουσιαστικά το ΑΠΟΕΛ έχει ένα χρονικό πλαίσιο 5 χρόνων να "συμπληρώσει" μάξιμουμ 600 χιλιάδες ευρώ από τις προκρίσεις της Κοπεγχάγης σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.