ΘΡΥΛΟΣ... ξανά στ' αστέρια! (φώτος)

Με το 2-0 στο ΓΣΠ και το 0-0 στην Eden Arena οι πρωταθλητές μας “πετάνε” ΞΑΝΑ για τα αστέρια του Champions League. Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι Τσέχοι οι οποίοι είχαν απέναντι τους ένα ψύχραιμο ΑΠΟΕΛ το οποίο κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ από τον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ. Το www.kerkida.net ήταν στην Eden Arena...

Δυνατό ξεκίνημα για τους Τσέχους...

Η Σλάβια μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά. Με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν ήδη δύο κόρνερ. Στο 1ο λεπτό απείλησαν με κεφαλιά του Φρίντριχ όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε την μπάλα. Το ΑΠΟΕΛ έφτασε στην πρώτη του τελική στο 10΄. Ο Εμπεσίλιο βρήκε τον Ντε Καμάργκο όμως το τελείωμα του Βραζιλιάνου δεν ήταν το ιδανικό. Στο ίδιο λεπτό και ενώ οι Τσέχοι βγήκαν γρήγορα στην επίθεση, ο Στοχ έκανε άστοχο σουτ προς την εστία του Βάτερμαν. 

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος ωστόσο φτάνοντας στο 25ο λεπτό δεν σημειώθηκε κάποια ουσιαστική φάση στις δύο εστίες. Οι Τσέχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα. 

Ημίωρο και μετά...

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πιέσει στην μεσαία γραμμή τους Τσέχους οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν λάθη δίνοντας την κατοχή της μπάλας στους “γαλαζοκιτρίνους”. Στο 31ο λεπτό ο Ροτάν έπιασε γυριστή κεφαλιά εντός της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Βάτερμαν ο οποίος έλεγχε την πορεία της. Ο Σούτσεκ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή ωστόσο ο Ρουέδα τον πίεσε σωστά αναγκάζοντας τον να κάνει αδύναμο σουτ στο 37΄.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ντάνι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρις εκείνο το σημείο για την Σλάβια. Ο Στοχ σέντραρε από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Πορτογάλος μόνος, την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα φάση για τους Τσέχους. Ο Σούτσεκ ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και μετά από ωραία σέντρα έκανε την κεφαλιά η οποία δεν είχε τύχη. 

Δεύτερο ημίχρονο

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, μία για την κάθε ομάδα. Ο Δώνης απέσυρε τον τραυματία Εφραίμ βάζοντας στην θέση του τον Μπερτόλιο. Από την άλλη ο κόουτς των Τσέχων αντικατέστησε τον επίσης τραυματία, Στοχ με τον Ζμρχάλ.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση ήταν για τους Τσέχους. Ο Ντάνι στο 51ο λεπτό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής όμως το σουτ του μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν. 

Φτάνοντας στο 60΄και βλέποντας ότι η ομάδα του δεν κατάφερνε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, ο προπονητής της Σλάβια έβαλε ακόμα έναν επιθετικό στο γήπεδο μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-4-2. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηναν οι Τσέχοι πίσω στην άμυνα και να απειλήσει με κάποιο σουτ όπως αυτό του Μπερτόλιο στο 62΄ και του Βινίσιους στο 64΄τα οποία δεν είχαν αποτέλεσμα.  

Στο 66΄ο Μπορίλ έπιασε δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή του Βάτερμαν όμως ο Ολλανδός ήταν σε ετοιμότητα. 

Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το 80ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιώργος Δώνης έβαλε και τον Φαρίας στο γήπεδο προκειμένου να κερδίσει έδαφος στον χώρο του κέντρου. Το ΑΠΟΕΛ κρατούσε εύκολα το “χρυσό” 0-0 με τους Τσέχους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν σοβαρά. Μια προσπάθεια για κεφαλιά από τον Σίκορα στο 79΄ δεν είχε τύχη με τον Μοράις να διώχνει σε κόρνερ. 

Στο 90’ ο Σίκορα έπιασε δυνατό σουτ εντός της περιοχής όμως ο Βάτερμαν έκανε σπουδαία επέμβαση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα. Το 0-0 έστειλε το ΑΠΟΕΛ στ΄αστέρια!

Slavia Praha: Λαστούβκα, Φρίντριχ, Γιούγκας, Μπορίλ, Ενγκατό, Σούτσεκ, Χούσμπαουερ, Ροτάν (60΄ Μεσάνοβιτς) Ντάνι (71΄ Σικόρα)  Στοχ (46΄ Ζμρχάλ) Βαν Μπιούρεν

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Ρουέδα, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (82΄ Μερκής) Εφραίμ (46΄Μπερτόλιο) Αλωνεύτης (76΄ Φαριάς) Ντε Καμάργκο

Κίτρινες: Χούσμπαουερ, Μεσάνοβιτς, Σούτσεκ/Βινίσιους, Ντε Καμάργκο

Διαιτητής: Milorad Mažić 
Α΄Βοηθός: Milovan Ristić 
Β΄Βοηθός: Dalibor Djurdjević 
Τέταρτος: Nemanja Petrović

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».