"Η ήττα ίσως είναι καλύτερο μάθημα - Έμοιαζε με φιλικό"

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ και την συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος ανέφερε...

Για την ήττα από την Ανόρθωση: Να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ανόρθωση. Ένα αποτέλεσμα ισόπαλο θα ήταν πιο δίκαιο. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν παίξαμε καλά, η ήττα ίσως είναι καλύτερο μάθημα. Αυτό που υστερήσαμε είναι στο ότι παίξαμε πάρα πολύ αργά, σωματικά και πνευματικά. Γι’αυτό και δεν απειλήσαμε πολύ την Ανόρθωση, κάτι το οποίο έχει να κάνει και με την αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης. Θα δυσκολευτείς να βρεις παίκτες με θετικό πρόσημο. Η ήττα δεν είναι κάτι ευχάριστο και οφείλουμε να το αντιστρέψουμε, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη.

Για την μετάβαση από την Ευρώπη στην Κύπρο: Το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι πριν από έναν Ευρωπαϊκό αγώνα αλλά μετά. Είχαμε παίκτες που έτρεξαν 12 χιλιόμετρα. Είναι στατιστικά που δεν υπάρχουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτό επηρεάζει. Αλλά και την πνευματική ισορροπία που χρειάζεται. Όμως αυτά είναι πράγματα που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε. Χθες ήμασταν κάκιστοι σε αυτό τον τομέα, δεν μπορούμε να έχουμε άλλο παράπονο πέραν του εαυτού μας.

Για το αν επηρέασε η απουσία κόσμου: Είναι μια πραγματικότητα γύρω στο 25’ όταν ακούγαμε τους παίκτες να μιλούν μεταξύ τους, έμοιαζε περισσότερο με φιλικό. Ο κόσμος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, στο να αφυπνίζει την ομάδα όταν αυτή δεν παρουσιάζεται όπως πρέπει. Ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό μάθημα γι’ αυτούς που ευθύνονται για την τιμωρία.

Για τις απουσίες ενόψει Άρη: Ο Ορ και ο Εφραίμ έχουν πιο σύντομο πλάνο, αλλά είναι δύσκολο να επιστρέψουν σε ένα παιχνίδι που απομένουν τρεις προπονήσεις.