ΜΥΘΙΚΟ παιχνίδι και... βαθμός για ΑΠΟΕΛ! (Φώτος)

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, απ' τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά στην Ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ, οι "γαλαζοκίτρινοι" έμειναν στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ στο "ΓΣΠ". Οι δύο ομάδες έπαιξαν με στόχο την νίκη, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν είτε η μία είτε η άλλη να... κλέψουν το τρίποντο. Τα γκολ σημειώθηκαν στο β' μέρος, με το ΑΠΟΕΛ να... ανοίγει το σκορ με τον Ποτέ και την Ντόρτμουντ να απαντά με τον Παπασταθόπουλο. Δύο τραυματισμοί και αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος για το ΑΠΟΕΛ, δύο δοκάρια στην επανάληψη οι Γερμανοί!

Οι επιλογές του Δώνη

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βάτερμαν, δεξί μπακ ο Βούρος, αριστερό μπακ ο Λάγο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μερκής και Ρουέδα. Αμυντικά χαφ οι Μοράις και Βινίσιους, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Εμπεσίλιο, έξω δεξιά ο Ζαχίντ, έξω αριστερά ο Αλωνεύτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντε Καμάργκο.

Οι επιλογές του Μπος

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Μπούρκι, δεξί μπακ ο Μπάρτρα, αριστερό μπακ ο Σμέλτσερ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τοπράκ και Παπασταθόπουλος. Αμυντικό χαφ ο Βάιγκλ, δημιουργικά χαφ οι Γκέτσε και Κανγκάβα, έξω δεξιά ο Γιαρμολένκο, έξω αριστερά ο Πούλισιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ομπαμεγιάνγκ.

Δυνατά οι Γερμανοί

Επιθετικό το ξεκίνημα από πλευράς Ντόρτμουντ που προσπάθησε να πάρει την κατοχή και μόλις στο 4' έφτιαξε την πρώτη της καλή ευκαιρία όταν ο Βάιγκλ πέρασε ωραία στον Γιαρμολένκο ο οποίος εντός περιοχής και από δεξιά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.

Ίδια εικόνα μέχρι το τέταρτο

Μέχρι το 15', δεν άλλαξε κάτι ως προς την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, γυρόφερναν έξω απ' την περιοχή του Βάτερμαν και είχαν ακόμα δύο καλά σουτ με Κανγκάβα και  Γιαρμολένκο, τα οποία έφυγαν έξω. Αντίθετα, το ΑΠΟΕΛ είχε πρόβλημα στο κράτημα μπάλας και αυτό επέτρεψε στους Γερμανούς να.... ανανεώνουν τις επιθέσεις τους και να γίνονται πιεστικοί.

Πρώτη απειλή με Ντε Καμάργκο

Στο 16' είχαμε την πρώτη απειλή από πλευράς ΑΠΟΕΛ, η οποία ήταν και αρκετά καλή. Ο Εμπεσίλιο... έσπασε το οφσάιντ και έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, κοντρόλαρε και είδε την κίνηση του Ντε Καμάργκο, τον τροφοδότησε με παράλληλη πάσα όμως το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε λίγο έξω.

Ισορροπία και... ατυχία

Στο επόμενο τέταρτο, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην κράτησε περισσότερο μπάλα αλλά κατάφερα να κρατήσει μακριά απ' την εστία του Βάτερμαν την Ντόρτμουντ. Η ατυχία... χτύπησε στο 30' όταν ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο αφού ο Ντε Καμάργκο αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και ο Ποτέ πήρε την θέση του.

Ανέβηκε με Στάθη

Απ' την στιγμή που κατάφερε να κρατήσει μακριά τους Γερμανούς, ήταν πιο εύκολο να αναζητήσει και επιθετικές προσπάθειες το ΑΠΟΕΛ. Σε μια εξ' αυτών στο 34', ο Βινίσιους πέρασε ωραία διαγώνια πάσα στον Αλωνεύτη ο οποίος έφυγε από αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και αν φεύγει λίγο έξω, σε κόρνερ.

Ρεσιτάλ ατυχίας με Βάτερμαν και ημίχρονο

Το... ρεσιτάλ ατυχίας δεν σταμάτησε στον Ντε Καμάργκο αλλά συνεχίστηκε και με τον Μπόι Βάτερμαν. Ο Ολλανδός γκολκίπερ σε μια έξοδο στο 40', βρέθηκε άτσαλα στο έδαφος μετά από φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ. Την θέση του πήρε ο Ραούλ Γκουντίνιο, με τον νεαρό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Στα επόμενα λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0.

Το ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε περίπου όπως και το πρώτο. Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας και πλησίαζε έξω απ' ην περιοχή του Γκουντίνιο, χωρίς να μπορεί να απειλήσει με τελική προσπάθεια εντός περιοχής. Μέχρι και το 60' δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν φλύαρη και ανούσια κατοχή.

Πίεση, λάθος και 1-0!

Το ΑΠΟΕΛ βλέποντας την Ντόρτμουντ να μην μπορεί να απειλήσει, ανέβηκε μέτρα, άσκησε πίεση ψηλά και ανάγκασε σε ένα σοβαρό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε και... άνοιξε το σκορ! Στο 62', ο Μπούρκι έδιωξε λανθασμένα με τα πόδια, ο Εμπεσίλιο εκμεταλλεύτηκε, έφερε την μπάλα στο δεξί και έκανε το σουτ, ο αντίπαλος γκολκίπερ έδιωξε ασταθώς όμως ο Ποτέ ακολούθησε την φάση, πήρε το... ριμπάουντ, τον ντρίμπλαρε και σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0!

Απάντηση με γκολ και δοκάρι

Η Ντόρτμουντ αντέδρασε άμεσα και μέσα σε ένα δίλεπτο ισοφάρισε και είχε δοκάρι για την ολική ανατροπή. Αρχικά στο 67' μετά από κόρνερ εκτελεσμένο με πάσα, ο Γκέτσε έκανε την σέντρα και ο Παπασταθόπουλος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γκουντίνιο, αφού πρώτα νίκησε τον Μερκή στον αέρα και στο 69' ο Κανγκάβα δοκίμασε μακρινό σουτ, όμως ο Γκουντίνιο και το οριζόντιο δοκάρι είπαν "όχι".

Λάθος επιλογή ο Εμπεσίλιο

Στο επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να φτάσει κοντά στο γκολ αλλά ο Εμπεσίλιο έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή. Στην αντεπίθεση των "γαλαζοκιτρίνων", έξω απ' την αντίπαλη περιοχή ήταν τρεις με δύο, ο Εμπεσίλιο είχε δύο επιλογές, μια δεξιά και μία αριστερά αλλά προτίμησε να το τελειώσει μόνος του, όμως το σουτ του πέρασε απελπιστικά έξω.

Για ένα... κλικ

Η επόμενη καλή φάση ανήκε ξανά στο ΑΠΟΕΛ στο 78', με πρωταγωνιστή τον Στάθη Αλωνεύτη. Ο αριστεροπόδαρος άσος ελίχθηκε από αριστερά... αδειάζοντας τον Τόλιαν, έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Ποτέ ήταν ένα... κλικ πιο πίσω και δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σκοράρει σε κενή εστία.

Πάνω - κάτω, ευκαιρίες και Χ

Στα επόμενα λεπτά, η μπάλα ήταν πάνω κάτω με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Περισσότερο το ΑΠΟΕΛ, που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και προϋποθέσεις, με τους Ζαχίντ, Σάλαϊ και Βινίσιους να είναι άστοχοι. Όλα αυτά μέχρι το 93' αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Γερμανική ομάδα... άγγιξε το γκολ της νίκης, όμως την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ έδιωξε ο Μερκής και το δοκάρι! Το τέλος του αγώνα βρήκε ΑΠΟΕΛ και Ντόρτμουντ στο ισόπαλο 1-1, σε ένα απολαυστικό παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει νικήτρια είτε την μία είτε την άλλη ομάδα.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν (45'Γκουντίνιο), Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (72'Σάλαϊ), Αλωνεύτης, Ζαχίντ, Ντε Καμάργκο (30'Ποτέ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Τοπράκ (59'Τόλιαν), Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (73'Φίλιπ), Βάιγκλ, Πούλισιτς, Κανγκάβα, Γιαρμολένκο (82'Ίσακ), Γκέτσε, Ομπαμεγιάνγκ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Ποτέ - Τόλιαν, Βάιγκλ, Παπασταθόπουλος.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λευκορώσος Aleksei Kulbakov με βοηθούς τους συμπατριώτες του Dmitri Zhuk και Oleg Maslyanko. Επιπρόσθετοι οι Denis Scherbakov και Dzmitry Dzmitryieu και τέταρτος ο Yury Khomchenko.

**Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, το ΑΠΟΕΛ μετρά ισάριθμες ήττες με το ίδιο σκορ. 3-0 εκτός από την Ρεάλ και 3-0 εντός από την Τότεναμ.

**Δύο ήττες μετρά και η Ντόρτμουντ στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της, με το ίδιο σκορ. 3-1 από την Τότεναμ εκτός και 3-1 από την Ρεάλ εντός.

**Στον πάγκο για το ΑΠΟΕΛ οι Κουτίνιο, Ποτέ, Αλεξάνδρου, Σάλαϊ, Αντωνίου, Μιλάνοφ, Φαρίας

**Αναγκαστική η αλλαγή του Ντε Καμάργκο με τον Ποτέ στο 30' λόγω τραυματισμού του πρώτου.

**Αναγκαστική και η αλλαγή του Βάτερμαν με τον Γκουντίνιο στο 45', λόγω τραυματισμού του Ολλανδού.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε χορηγία της Bet On Alfa  και της Nissan ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑ #NissanCyprus #UCL #TooExcitedTo