Αντίο... στον ναό με το κεφάλι ψηλά (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε μέσα στο Γουέμπλεϊ όμως η Τότεναμ ήταν ανώτερη και επικρατώντας με 3-0 ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League. Οι πρωταθλητές μας απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παίρνοντας δύο ισοπαλίες από την Ντόρτμουντ και γνωρίζοντας τέσσερις ήττες από Ρεάλ και Τότεναμ. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Γουέμπλεϊ...

Η Τότεναμ έκανε αισθητή την παρουσία της στο Γουέμπλεϊ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Οριέ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Πέρεζ, έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω. 

Στο 9ο λεπτό οι Λονδρέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Όλα άρχισαν από την εκτέλεση φάουλ του Γουίνκς. Ο Ενγκουντού έπιασε την κεφαλιά με τον Πέρεζ να αποκρούει όμως η μπάλα έμεινε στην περιοχή και ο Γιορέντε είδε τον Ρουέδα να αποκρούει πάνω στην γραμμή. Στην συνέχεια και πάλι ο Ενγκουντού δεν βρήκε στόχο. 

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 20λέπτου η Τότεναμ και πάλι από στημένο και συγκεκριμένα από κόρνερ, ο Φόιθ έστειλε με δυνατή κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Λιορέντε ήταν αυτός που νίκησε τον Πέρεζ με σουτ εντός της περιοχής για το 1-0 της Τότεναμ επί του ΑΠΟΕΛ

Το ημίωρο στο Γουέμπλεϊ συμπληρώθηκε με τον Ζαχίντ να ψάχνει με ωραία μπαλιά τον Εμπεσίλιο ο οποίος έφυγε σαν κρυφός κυνηγός στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ όμως έπειτα από τράβηγμα του αντιπάλου έπεσε στο έδαφος πριν κάνει το κοντρόλ.

Εξαιρετική συνεργασία, εξαιρετικό γκολ

Στο 37ο λεπτό η Τότεναμ έκανε το 2-0 με τον Σον. Προηγήθηκε εξαιρετική συνεργασία του σκόρερ με τον Λιορέντε έξω από την περιοχή, ο Ισπανός έδωσε ξανά στον συμπαίκτη του κι΄αυτός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Στο 42ο λεπτό ο Πέρεζ έκανε σπουδαία επέμβαση. Ο Ισπανός είπε όχι σε εξαιρετικό σουτ του Σον εκτός περιοχής. 

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ. Ο Γιώργος Δώνης έβαλε στην θέση του Βινίσιους, τον Σάλαϊ. Στο 49ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Βούρο. Ο Ελλαδίτης αμυντικός με σουτ πλάγια εντός της περιοχής είδε την μπάλα να φεύγει έπειτα από κόντρα λίγο έξω. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. 

Η Τότεναμ πήρε μέτρα στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά και μέχρι το 60΄ απείλησε με τον Οριέ όμως το σουτ του Γάλλου απέκρουσε ο Πέρεζ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σον εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινό σημείο όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του κίπερ του ΑΠΟΕΛ. 

Ένα λάθος στον χώρο του κέντρου από πλευράς ΑΠΟΕΛ έδωσε την ευκαιρία στους Άγγλους να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Ενγκουντού έφυγε από πλάγια, έκανε το σουτ όμως και πάλι ο Πέρεζ ήταν σε ετοιμότητα. Η φάση στο 62ο λεπτό του αγώνα. 

Γκολ… 3-0 

Ο Ενγκουντού ήταν αυτός που στο 80ο λεπτό του αγώνα έκανε το 3-0. Ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ έπειτα από εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, με σουτ νίκησε τον Πέρεζ για τρίτη φορά. 

Τότεναμ: Vorm, Aurier, Sanchez, Foyth, Rose (70΄ Γουόλκερ) Winks, Sissoko, Dele (88΄ Στέρλινγκ) Nkoudou, Son (65΄ Ντεμπέλε) Llorente

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους (46΄ Σάλαϊ) Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Αλωνεύτης (75΄ Ντε Καμάργκο) Ποτέ (80΄ Αντωνίου)

Κίτρινες: Οριέ, Ρόουζ/Σάλαϊ, Ρουέδα

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε χορηγία της Bet On Alfa  και της Nissan ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑ #NissanCyprus #UCL #TooExcitedTo