Προσέγγιση Δώνη και... το κλειδί

Αν το ΑΠΟΕΛ θέλει να πάρει αποτέλεσμα στην Λεμεσό, θα πρέπει αφενός μεν να είναι αποτελεσματικό μπροστά, αφετέρου δε να αμυνθεί πολύ καλά πίσω.

Ειδικότερα το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό αν δεν θέλει να χάσει. Το 0-4 του ΓΣΠ είναι ένα πλεονέκτημα για τον Απόλλωνα αφού σε περίπτωση ήττας των γαλαζοκιτρίνων (αύριο) τότε η ισοβαθμία θα είναι «γαλάζια».

Για το πρώτο μέρος δηλαδή της… αποτελεσματικότητας τα δεδομένα είναι πιο απλά αφού υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που με μια ενέργεια μπορούν να σκοτώσουν οποιαδήποτε άμυνα. Εμπεσίλιο-Ζαχίντ και οι τρεις φορ (όποιος ή όποιοι και να επιλεχθούν) είναι ικανοί να κάνουν την ζημιά στον Απόλλωνα.

Αμυντικά, όμως, είναι το μεγάλο θέμα και πρόβλημα των γαλαζοκιτρίνων. Αν εξαιρέσουμε την τελευταία εμφάνιση με την ΑΕΚ, η ομάδα του Δώνη δέχεται με συχνότητα φάσεις στην εστία του Πέρεθ.

Αν θεωρήσουμε πως ο προηγούμενος αγώνας στην Λεμεσό είναι ένα δυνατό δείγμα τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν τους χώρους και να κάνουν την ζωή δύσκολη στους μεσοεπιθετικούς της Λεμεσιανής ομάδας.

Το κλειδί για το ΑΠΟΕΛ είναι η εξουδετέρωση των στημένων του αντίπαλου και οι σωστές επιστροφές στα μετόπισθεν. Η συμπεριφορά το πώς θα αμυνθούν οι γαλαζοκίτρινοι ίσως και να κρίνει τον αγώνα.