Συνειδητό Rotation...

Tα πράγματα στο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ απλά όμως η κάθε άποψη που εκφράζεται η οποία είναι σεβαστή και έχει την σημασία της δεν σημαίνει κιόλας πως είναι η ορθή.

Από το καλοκαίρι φάνηκε πως η χρονιά που θα ακολουθούσε θα ήταν πολύ δύσκολη για τους γαλαζοκίτρινους. Κάτω από δύσκολες συνθήκες και αφού είχαν γίνει λάθη στον προγραμματισμό το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League. Στη συνέχεια κτυπήθηκε από απίστευτους τραυματισμούς με έξι συνολικά ποδοσφαιριστές να οδηγούνται στο χειρουργείο.

Στο πρωτάθλημα παρόλο ότι δεν είχε τις καλύτερες εμφανίσεις είναι τώρα τέσσερις μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου στο -2 από την κορυφή που του επιτρέπει να έχει την τύχη στα πόδια του.

Το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε χθες μαζικό rotation, ενδεκάδα που είχε πολύ λίγες πιθανότητες να πετύχει καλό αποτέλεσμα μέσα στην Αρένα. Ήταν μία συνειδητή επιλογή του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Η άλλη επιλογή ήταν να παρατάξει φουλ ενδεκάδα η οποία να δώσει 100% των δυνάμεων της. Κάτι παρόμοιο θα έπρεπε να προγραμματίσει ότι θα έκανε και στο ματς πρωταθλήματος και πολύ πιθανόν (βάση αποτελέσματος) και στην ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη.

Το ερώτημα ή αν θέλετε το δίλημμα για την τεχνική ηγεσία ήταν απλό. Θα μπορούσε ή μπορεί το ΑΠΟΕΛ να αντέξει τρεις μάχες με την ΑΕΚ και έπειτα ακόμη και αν όλα πήγαιναν καλά να κατέληγε σε "τελικό" πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα;

Η απάντηση μάλλον είναι εύκολη... Δύσκολο, πολύ δύσκολο για το τωρινό ΑΠΟΕΛ να μπορούσε να βγάλει με επιτυχία τέσσερα ανταγωνιστικά ματς σε ένα δεκαήμερο.

Φαίνεται λοιπόν συνειδητά οι γαλαζοκίτρινοι να ακολούθησαν το πλάνο αυτό το οποίο στοχεύει κατά κύριο λόγο να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να φύγει με τη νίκη από την Αρένα την ερχόμενη Κυριακή. Aν το πετύχει τότε θα διατηρήσει το δικαίωμα για το 6ο συνεχόμενο νοουμένου ότι θα κερδίσει τον Απόλλωνα στο ντέρμπι αλλά και τα δύο τελευταία ματς της περιόδου που θα ακολουθήσουν. Στο ΑΠΟΕΛ βλέπουν ένα-ένα τα ματς και πλέον όλοι είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στη νέα συνάντηση με την ΑΕΚ.