ΕΞΕΛΙΞΗ με ΑΠΟΕΛ/ΖΗΤΑ απόσυρση του προσωρινού μέτρου ταυτοποίησης

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΑΠΟEΛ/ΩΡΑ 15:01... Ζητά απόσυρση του μέτρου της ταυτοποίησης.

Ο ΑΠΟΕΛ ενημερώνει πως έχει απευθυνθεί με επιστολή προς την ΚΟΠ μέσω της οποίας ζητεί την άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου της ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων οπαδών, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
 
Η προσωρινότητα του έχει ήδη πιστοποιηθεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα και είναι εντελώς ανούσιο και ανώφελο να παραμένει σε εφαρμογή και να μην αποσυρθεί άμεσα.
 
Είναι μάλιστα κοινή διαπίστωση πως η λήψη αυτού του μέτρου έχει αποτελέσει έναν από τους κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντες για τη γεωμετρική μείωση της προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα ενώ δεν έχει συμβάλλει στην καταπολέμηση της βίας ούτε προσφέρει κάτι στα χέρια της Αστυνομίας. Πιο τρανό παράδειγμα το περιστατικό που συνέβηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον τραυματισμό του ιατρού της ομάδας μας, μετά από ρίψη αντικειμένων και τη σύλληψη τριών ατόμων στην κερκίδα όπου ΔΕΝ υπήρχε καμία ταυτοποίηση.
 
Οι δημόσιες τοποθετήσεις μέσω επίσημων ανακοινώσεων, των 4 από τις 6 ομάδες που συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος, πιστοποιούν ότι η πλειοψηφία των επηρεαζόμενων επιθυμεί την άμεση απόσυρση του.
 
Θυμίζουμε ότι:
- Ο ΑΠΟΕΛ με επίσημη ανακοίνωση του ημερομηνίας 26/01/2018 και δημοσίων δηλώσεων παραγόντων του είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου της ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων οπαδών
- Η Ομόνοια με ανοικτή επιστολή της, ημερομηνίας 01/03/2018 και δημοσίων δηλώσεων παραγόντων της είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου της ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων οπαδών.
- Η Ανόρθωση μέσω επίσημης ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 14/03/2018 και δημοσίων δηλώσεων παραγόντων της είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου της ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων οπαδών.
- Η ΑΕΛ μέσω επίσημης ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 29/12/2017 και δημοσίων δηλώσεων παραγόντων της είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου της ταυτοποίησης των φιλοξενούμενων οπαδών.
 
Οι 4 από τις 6 επηρεαζόμενες ομάδες έχουν ήδη τοποθετηθεί δημόσια μέσω ανακοινώσεων και δημόσιων επιστολών.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ, ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ.
 
Με την συμπόρευση και την υποστήριξη και των 6 ομάδων που έχουν επηρεαστεί, το προσωρινό αυτό μέτρο θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.
 
Το ποδόσφαιρο χωρίς τη μαζική παρουσία φιλάθλων κύριοι, δεν είναι ποδόσφαιρο. Έστω και τώρα ας κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται και που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μαζικά τον κόσμο να απομακρύνεται από τα γήπεδα. Τα ημίμετρα είναι ακόμη χειρότερα και αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί σε βάθος χρόνου. Αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα αφού αυτός ήταν ο στόχος της εφαρμογής ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ταυτοποίησης που πλέον αποδεδειγμένα έχει αποτύχει, ας κάνουμε πραγματικές τομές και όχι απλά να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί..