Κίνηση που ξεχώρισε!

Είχαμε αναφερθεί για την περίπτωση του Ντελατόρε και για το που πρέπει να αγωνίζεται. Τονίσαμε πως παρά τις επιτελικές του ικανότητες, ο βραζιλιάνος δεν πρέπει να απομακρύνεται από τον χώρο δράσης του.

Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή των γαλαζοκιτρίνων ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα σκόραρε 9 γκολ (4 πρωτάθλημα και 5 Κύπελλο) αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές «έβγαλε» ένα ντεφορμάρισμα. Αυτό οφείλεται και στην τοποθέτηση του ποδοσφαιριστή σαν πλάγιος επιθετικός αλλά και σαν επιτελικός χαφ.

Τόσο στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο αλλά και στους αγώνες με ΑΕΛ-Ανόρθωση ο Βραζιλιάνος δεν ανταποκρίθηκε στα «θέλω» του Μπαλταζάρ.

Η αδυναμία του «Ντέλλα» ήταν ευδιάκριτη κάτι που κατάλαβε και ο Πορτογάλος κόουτς οποίος στον αγώνα της Κυριακής στην Αρένα τοποθέτησε τον ποδοσφαιριστή στην κορυφή της επίθεσης αντικαθιστώντας τον Μίκαελ Ποτέ.

Με μια ματιά στο 3ο γκολ του ΑΠΟΕΛ ο 25χρονος επιθετικός κινήθηκε στον χώρο ως μοναδικός φορ, «μάζεψε» την μπάλα, γύρισε μέτωπο προς την εστία και με μια άριστη πάσα (προ-ασίστ) στον Νσουε ξεκλείδωσε την άμυνα της ΑΕΚ.

 

Εν κατακλείδι ο Γκιγιέρμο Ντελατόρε μπορεί να δώσει ουσιαστικές βοήθειες στο πλάνο που θέλει να εφαρμόσει ο Μπαλταζάρ και να «συνδέσει» στο κουτί τους ακραίους (π.χ Νσουε) αλλά ως «φουνταριστός» και όχι σαν κάτι άλλο.