Το πρωτάθλημα του '80 και του 2018!

Το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε το Σάββατο το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μία επιτυχία τεράστια αν ληφθεί υπόψη πως έφθασε στην κατάκτηση.

Λάθη στον προγραμματισμό του καλοκαιριού, απίστευτη ατυχία με τραυματισμούς, σε μειονεκτική θέση μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στη Λεμεσό στον Α΄ γύρο των Play Offs και με αποκορύφωμα το γκολ-νίκη-τίτλος στο 88΄ στο φινάλε με την Ανόρθωση.

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε φέτος στο 6ο συνεχόμενο και συνολικά στο 27ο πρωτάθλημα.

Όσοι γνωρίζουν καλά τις πορείες προς τους τίτλους συγκρίνουν τον φετινό με εκείνο του 1980 που κρίθηκε και πάλι με δραματικό τρόπο στο φινάλε. Τότε, η Ομόνοια που ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στραβοπάτησε στην τελευταία αγωνιστική φέρνοντας 1-1 με την Ομόνοια Αραδίππου και το ΑΠΟΕΛ που προηγείτο με 1-0 του ΑΠΟΠ στην Πάφο πήρε το ματς στα χαρτιά λόγω διακοπής αφού είχαμε 5 αποβολές παικτών της τοπικής ομάδας. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν το πρωτάθλημα (τότε ήταν το 12ο) με ένα τέρμα διαφορά από τους πράσινους. Σημειώνεται πως και με το 0-1 ήταν Πρωταθλητές γιατί παρά την ισοβαθμία και στα τέρματα υπερτερούσαν στα υπέρ.

Ο φετινός τίτλος έφερε στη μνήμη των παλαιοτέρων... στιγμές του 1980 σε μία περίοδο που η Ομόνοια ήταν κυρίαρχη με συνεχόμενες κατακτήσεις.