"Πρόθεση του ΑΠΟΕΛ είναι να ενισχύσει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή"

Ο Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον ΑΣΤΡΑ 92.8 και την Κατερίνα Κυριάκου και αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης του αριθμού των ξένων...

"Η εισήγηση του ΑΠΟΕΛ έχει να κάνει με την εναρμόνιση με τους κανονισμούς της UEFA. Στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι 17 ξένοι και 8 γηγενείς σε 25μελές ρόστερ. Η εισήγηση είναι να γίνει ακριβώς ότι ισχύει στην  UEFA και στην ΚΟΠ να αλλάξει ο περιορισμός που υπάρχει με τους 7 ποδοσφαιριστές εγγεγραμμένοι στο 18ο έτος της ηλικίας τους στην Ομοσπονδία και 3 να προέρχονται από την ομάδα. Να φύγει αυτός ο περιορισμός και να υπάρχουν 8 ποδοσφαιριστές που να προέρχονται από οποιαδήποτε ακαδημία.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει επενδύσει πάρα πολλά στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και αποτελεί παράδειγμα ομάδας σε αυτό τον τομέα. Πρόθεση μας δεν είναι να πολεμήσουμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αλλά το αντίθετο, να τον ενισχύσουμε.

Δεν είναι θέμα αριθμών. Ας το κάναμε και 10 ξένοι και 15 Κύπριοι. Το θέμα είναι η νοοτροπία και η αντίληψη και η ανάπτυξη των ακαδημιών. Ο ΑΠΟΕΛ δίνει το μεγαλύτερο κονδύλι στις ακαδημίες".