Δεύτερη νίκη, θέαμα και ευκαιρίες (φώτος)

Να εξασφαλίσει την πρόκριση, να πετύχει όσο το δυνατό πιο άνετη νίκη και να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο... Αυτοί ήταν οι στόχοι του ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό και τους πέτυχε και τους τρεις αφού έφτασε στη νίκη 3-0 με γκολ των Ντε Βινσέντι, Σέρινταν και Εφραίμ και πλέον περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι Ανόρθωση-Διγενής Ορόκλινης. Παράλληλα, ο Τόρστεν Φινκ έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες που δεν τις είχαν μέχρι σήμερα...

Δίκαιο αν και με τύχη...

Όπως αναμενόνταν το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε καλύτερα και στο 6' είχε μια καλή στιγμή όταν ο Σέρινταν έκανε την προσπάθεια με το κεφάλι, όμως βρήκε έτοιμο τον Βίνγκλερ. Ο Ιρλανδός στο 12' είχε μεγάλη ευκαιρία όταν έπιαξε ξανά κεφαλιά από κοντά και αμαρκάριστος, όμως δεν σημάδεψε σωστά.

Η πίεση των γηπεδούχων τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 19', έστω και με μπόλικη δόση τύχης. Ο Παπαφώτης γέμισε με φάουλ από αριστερά, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε ασταθή απόκρουση και η μπάλα χτύπησε στον Ντε Βινσέντι και κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0.

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στην συνέχεια αφού το σύνολο του Φινκ έλεγξε απόλυτα και έφτιαξε τις προϋποθέσεις σε άλλες μια-δυο περιπτώσεις για ακόμα ένα γκολ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε όσο μπορούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όμως οι γηπεδούχοι χωρίς δυσκολία διατήρησαν το 1-0.

Χαλαρός ρυθμός και δυο γκολ

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα και στο δεύτερο μέρος, όμως μέχρι το 60' παρόλο που έκανε ορισμένες επικίνδυνες επιθέσεις, δεν έφτιαξε τη μεγάλη φάση. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε όμως αυτό δεν επηρέασε τους "γαλαζοκίτρινους" στο 68' να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Σέρινταν.

Με την πρόκριση αλλά και τη νίκη να έχουν πλέον κριθεί, οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους και άρχισαν να σκέφτονται... για τα καλά τα επόμενα παιχνίδια. Το ΑΠΟΕΛ διατήρησε την υπεροχή και στο 82' έφτασε και σε ένα πολύ όμορφο γκολ: Χαραλαμπίδης και Σέρινταν άλλαξαν όμορφα στην περιοχή και ο πρώτος βρήκε με μπαλιά στο "δεύτερο" δοκάρι τον Εφραίμ, που με κοντινό βολέ έκανε το 3-0.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στο 86' είχε καλή ευκαιρία όμως το διαγώνιο σου του Βασιλειάδη έφυγε έξω, στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο (79' Δ. Χαραλάμπους), Χριστοφίδης, Αντωνιάδης (69' Αλεξάνδρου), Ιωάννου, Αρτυματάς, Κωνσταντίνου (31' Εφραίμ), Χαραλαμπίδης, Παπαφώτης, Ντε Βινσέντι, Σέρινταν

Ολυμπιακός: Βίνγκλερ (53' Αναστασίου), Καρκώτης, Πουγιούκκας, Μουχτάρης, Ευαγγέλου, Νικολάου (72' Κατελάρης), Μεφντά, Παπαχαραλάμπους (60' Βασιλειάδης), Χριστοφή, Ιωαννίδης, Ανδριόπουλος 

Κίτρινες: - / Ευαγγέλου

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ στο κύπελλο για τον Γιώργο Εφραίμ.

- Πρώτο γκολ στο κύπελλο για τον Κίλιαν Σέρινταν.

- Πρώτο φετινό γκολ για τον Ντε Βινσέντι στις εγχώριες διοργανώσεις.

- Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή του ΑΠΟΕΛ. Ο Κωνσταντίνου στο 25' αποχώρησε από το γήπεδο και στο 31' ο Εφραίμ πήρε τη θέση του.

- Αναγκαστική και για τον Ολυμπιακό η πρώτη αλλαγή. Ο Βίνγκλερ χτύπησε κεφάλι-κεφάλι με τον Αρτυματά σε μια διεκδίκηση και στο 53' έδωσε τη θέση του στον Ανασταστίου.

- Αναγκαστική και η δεύτερη αλλαγή των γηπεδούχων αφού ο Αντωνιάδης στο 65' αντιμετώπισε πρόβλημα και στο 69' ο Αλεξάνδρου πήρε τη θέση του.

Διαιτητής ήταν ο Γεώργιος Κωνσταντίνου, βοηθοί οι Χαράλαμπος Γεωργίου - Ανδρέας Π. Ανδρέου, τέταρτος ο Θωμάς Μούσκος και παρατηρητής ο Κύρος Γεωργίου.